A hazai favorit is elvérzett, a címvédő és a sötét ló döntőzik Hamburgban

Orosz-grúz csatát rendeznek a hamburgi ATP 500-as torna fináléjában. A hazaiak kedvencét Basilashvili állította meg, aki Andrey Rublevvel döntőzik. 

Nikoloz Basilashvili ( 4 )-Alexander Zverev ( 2 ) 6/4 4/6 7/6(5) 

Alexander Zverevnek mint egy falat kenyér, úgy kell mostanában a legkisebb győzelem is, hiszen pocsék szezonja van. Itt tegyük hozzá az elődöntőben már egyértelműen a mostanában halványabb formában teniszező Nikoloz Basilashvili, alig ha szeretett volna partner lenni. Az első játszma tele volt break labdákkal, azonban a két játékos egy darabig remekül állta a sarat. Egészen addig az óminózus gameig, amikor is a grúz úgy gondolta, hogy itt az ideje elvenni Zverev adogatását és nem annyira a semmiből megnyerte az első szettet. Hazai közönség előtt azonban a német nyilván nem tehetette meg, hogy összeomlik és a második játszma szorosabb végjátékából már ő jött ki győztesen. Pénteken Zverev fordított nehéz helyzetből, azonban most ő volt az elszenvedője a megnyugtató előnyből való vereségnek. A torna második kiemeltje már 5-3-ra vezetett a harmadik felvonásban, két mérkőzéslabdája is volt, mégis Basilashvili rövidítésben ellopta a szettet. Basilashvili egy heroikus, 3 óra 10 perces csatában győzte le Zverevet és harcba szállhat pályafutása harmadik ATP 500-as tornagyőzelméért.

Hiába küzdött Zverev, nem jött neki össze a döntő hazai közönség előtt
Kép forrása: mytennis.info

Andrey Rublev-Pablo Carreno Busta 4/6 7/5 6/1 

Egy semmiből jött sötét lónál nincsen kellemetlenebb és ezt már az első kiemelt Dominic Thiem pénteken megtapasztalta, amikor búcsúzni kényszerült. Andrey Rublevnek ismét rágós falat jutott, hiszen Pablo Carreno Bustát nem egyszerű legyőzni a kedvenc borításán. Az összecsapás ráadásul nagyon sokáig a spanyol szájíze szerint alakult. Carreno Busta megnyerte 6/4-re az első szettet és a második játszmában egészen 4-3-ig szett és break előnyben teniszezhetett. Ekkor azonban Rublev hirtelen tempót tudott váltani, egyre hosszabb és fájdalmasabb ütésekkel szorítrotta ki ellenfelét a pályáról. Küzdelmes második játszma, majd a folytatásban már nem volt kérdéses, hogy a hamburgi torna másik döntősét Andrey Rublevnek fogják hívni. Az orosz a harmadik szettre már nagyon felbátorodott, egy idő után pedig a spanyol beletőrödött, hogy ebbből a harcból nem jöhet ki győztesen. Rublevnél sosem lehet tudni sérülése óta milyen formát fog ki, ezen a héten eddig nagyon kijött neki a lépés, megérdemelten játszhat döntőt.

Rublev szett és break hátrányból fordítva jutott a döntőbe
Kép forrása: atptour.com

A mai fináléban tehát Andrey Rublev és Nikoloz Basilashvili csap össze. Rublev vajon megszerzi pályafutása második tornagyőzelmét, vagy Basilashvili megvédi elsőségét Hamburgban? A válasz órákon belül megérkezik a német kikötővárosból. 

Kiemelt kép forrása: stadiumastro.com