Basilashvili megvédte címét Hamburgban

Nikoloz Basilashvili 2018 után újra megnyerte a hamburgi ATP 500-as tornát. A grúz a fináléban az orosz Andrey Rublevet verte a döntőben. 

Elérkezett a hamburgi torna döntője és az a kérdés lógott a levegőben, lesz-e címvédés. Nikoloz Basilashvili túl volt egy nagyon nehéz és minden tekintetben kimerítő elődöntőn, Andrey Rublevnek sem volt egyszerű hete. A két játékos eddig egyszer találkozott, akkor az idei dohai tornán két szettben Basilashvili tudott nyerni.

Az első lehetőséggel Rublev élt, azonban a szett elején megszerzett break előnyéből nem tudott komolyabb fórt kialakítani. Basilashvili nagyon hamar visszajött és az, hogy megnyerte az első szettet, inkább benne volt a pakliban, mint Rublevnél. 5-4-nél még elszalasztott egy szett labdát, azonban 6-5-nél már nem volt ennyire jótékony. Rublev azonban remekül küzdött most is, ahogy az egész héten. A második játszmában 3-3-nál elnyerte a grúz adogatását és ebben a szettben kikezdhetetlen volt adogatóként. Az erejével azonban az orosz készült el jobban, aki a harmadik szettben nem igazán tudta kontrollálni a saját szerváit és a második break hátrányból már nem találta meg a visszavezető utat. Basilashvili 3-1 után fogadóként nem adott esélyt Rublevnek, 2 óra 9 perc alatt nyerte meg a találkozót.

Basilashvili harmadszor nyert ATP 500-as tornát
Kép forrása: reuters.com

Nikoloz Basilashvili megvédte címét Hamburgban. Óriási különbség van a két győzelem között, hiszen tavaly ilyenkor a selejtezőből vitte a haza a trófeát, most pedig negyedik kiemeltként. Basilashvili harmadszor tudott ATP 500-as tornát nyerni, ez a győzelem kellő löketet adhat az idén nem éppen fényesen teljesítő grúznak.

A döntő végeredménye: Nikoloz Basilashvili ( 4 )-Andrey Rublev 7/5 4/6 6/3 

Kiemelt kép forrása: atptour.com