Babos Tímea búcsúzott San Joseban

Babos Tímea hiába harcolta a főtáblán való szereplést, rögtön kiesett San Joseban. A magyar teniszezőnőt a japán Mayo Hibi búcsúztatta. 

Babos Tímea az elmúlt időkben csak ITF tornákon indult egyéniben, azonban a selejtezőben a Liang elleni továbbjutása feljogosította őt a tőtáblára. Első ellenfele a világranglista 265., szintén selejtezőből érkezett Mayo Hibi volt.

A mérkőzés nem indult túlságosan jól Babosnak. A magyar játékos nem tudott élni az első break lehetőségekkel, azonban a japán annál inkább. Hibi 2-2 után zsinórban kétszer nyerte el Timi adogatását, 6/2-re nyerte meg az első szettet. A második játszmában Babos elkezdte összeszedni magát, miután visszajött break hátrányból, kontrollálni tudta a játszma hátralevő részét. Ez azonban nem adta meg neki a kellő lendületet, a döntő szettben a japán hirtelen 5-2-nél már a győzelem kapujában volt. Ekkor még Babos képes volt egy óriási hajrára, azonban a Tiebreakban két kettős hiba és több ki nem kényszerített hibának köszönhetően vereséget szenvedett.

Babos Tímea egyéniben továbbra is hullámvölgyben. Idén a magyar teniszezőnő WTA versenyen második fordulónál nem jutott tovább, összességében pedig ez volt a kilencedik első körös veresége.

A mérkőzés végeredménye: Mayo Hibi-Babos Tímea 6/2 3/6 7/6(3) 

Kiemelt kép forrása: origo.hu