Fucsovics Márton búcsúzott Kitzbühelben

Fucsovics Márton számára az első fordulóban véget ért a kitzbüheli torna. A magyar játékost a Gstaad-i győztes, Albert Ramos-Vinolas ejtette ki. 

Nehéz első körös mérkőzés várt Fucsovics Mártonra, hiszen Albert Ramos-Vinolas friss tornagyőztesként érkezett. Egyedül azt nem tudhattuk előre a spanyol miután minden energiáját kiadta Svájcban, mennyi ereje maradt erre a versenyre. A két játékos idén már találkozott egyszer, akkor Melbourneben Fucsovics négy szettben tudott nyerni.

Az első játszma egy nagyon korai break váltással kezdődött. Ezek után már egyik játékos sem ingott meg adogatóként, így a szett sorsáról a Tiebreak döntött. A rövidítés felétől Fucsovics teniszezhetett előnyben és 8-6-ra nyerte meg ezt a szakaszt. A második játszmában ebből semmi erőt nem tudott meríteni és a spanyol nagyon hamar 5-1-re elhúzott. Fucsovics ugyan óriási hajrába kezdett, 5-4-nél voltak break lehetőségei is, Ramos-Vinolas ennek ellenére kiegyenlített. A harmadik játszmában 3-3-ig fej-fej melletti küzdelem folyt, majd egyszer csak a spanyol tudott zsinórban két játékot abszolválni. Fucsovics ebben a szettben is megkezdte a felzárkózást, azonban 5-4-nél ismét megtorpant. Ramos-Vinolas 3 óra 13 perc alatt nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés végeredménye: Albert Ramos-Vinolas-Fucsovics Márton ( 5 ) 6/7(6) 6/4 6/4 

Kiemelt kép forrása: therunnersports.com