Fucsovics Márton gyorsan búcsút intett Montrealnak

Továbbra is akadozik a gépezet Fucsovics Mártonnál. A magyar teniszező idén már másodszor kapott ki a brit Cameron Norrietól. 

Fucsovics Márton saját maga számára ismerős ellenféllel találkozott. Cameron Norrieval ugyanis Marci idén Monte-Carloban már megmérkőzött. Akkor a brit teniszező egy szorosabb és egy simább játszmában nyerni tudott.

Az első szett igen hullámzóra sikeredett. Előbb Norrie teniszhetett nem túl sokáig break előnyben, majd Fucsovics adogathatott 5-4-nél a játszma megnyeréséért, de nem tudta befejezni a játszmát. Egy csavar azonban még maradt a végjátékra, hiszen a magyar 5-5-nél mégegyszer elnyerte Norrie adogatását és ezúttal már nem hibázott. A nagy csatában megszerzett játszmaelőny azonban később kiderült, hogy öt további játékra elegendő Fucsovics számára. A magyar játékos a második szettben borzasztóan gyengén adogatott, majd a harmadik játszmában ő fázott rá arra, hogy 3-3-nál nem tudta elvenni Norrie adogatását. A brit 4-3-nál ugyanezt megtette, a következő gameben pedig kiszerválta a mérkőzést. A brit a következő fordulóban a német Alexander Zverevvel játszik.

Fucsovics Márton tehát továbbra is hullámvölgyben. Mostanában egyszer-egyszer elkapja a fonalat, azonban ritkán megy két körnél többet. Talán egy másik edzővel sikeresebb lenne, vagy egyszerűen csak ennyi van benne a legmagasabb szinten? Fucsovicsnak folytatás a jövő héten Cincinnatiben.

A mérkőzés végeredménye: Cameron Norrie-Fucsovics Márton 5/7 6/2 6/3 

Kiemelt kép forrása: 24.hu