Federer és Nadal újra az ATP játékosbizottságában

A csütörtöki bejelentés azt jelenti, hogy a nagy hármas (Novak Djokovic a szervezet elnöke) a következő évben együtt vesz részt a tenisz egyik befolyásos döntéshozó testületében

A wimbledoni bajnokságot megelőző bizottsági ülésen több tag, köztük Jamie Murray és Robin Haase is lemondott az elmúlt időszak botrányai miatt. Chris Kermode ATP elnök eltávolítása, és Justin Gimelstob rendőrségi ügye nagy port kavart.

A régi tagok lemondása lehetővé tette, hogy újra beválasszák a testületbe Roger Federert és Rafael Nadalt, akik korábban mindketten dolgoztak már a játékosbizottságban.

Nadal Montréalban, a Guido Pella elleni győzelme utáni sajtótájékoztatón így nyilatkozott döntéséről: “Megbeszéltük Rogerrel, hogy együtt vállaljuk a felkérést. Mindketten azért fogunk dolgozni, hogy hasznára legyünk a tenisznek, és talán lesz is néhány jó ötletünk, milyen irányba fejlődjön a sportág. Az elmúlt évben nem haladt minden a megfelelő úton, nem volt megfelelő egyeztetés. 15 évnyi tapasztalatommal olyan szemszögből is látok dolgokat, ahogy más nem.”

Korábban mindketten kritizálták a játékosbizottságot, kevesellték a munkáról szóló kommunikációt, és Kermode lemondatásával sem értettek egyet. Érdekes lesz látni, hogy a három különböző, de erős egyéniség hogyan tud együtt dolgozni a pályán kívül, fehér asztal mellett.

Mind a jelenlegi tagok, mind a lemondott játékosok üdvözölték Federerék aktív hozzáállását. Jamie Murray odáig ment, hogy viccesen azt tweetelte, lemondása volt a legfontosabb hozzájárulása a bizottsági munkához, mert így megnyílt az út a két nagy újraválasztásához.

Az első ülést, amelyen már a “Fedal” is részt vesz, néhány nappal a US Open előtt tartják.

Kiemelt kép forrása: dailynews.lk