Generációk összecsapása a Rogers Cup fináléjában

2019. augusztus 11.
by cort

A hazai közönség előtt teniszező Bianca Andreescu, valamint a negyedik Rogers Cup győzelmére hajtó Serena Williams találkozik a torontói WTA Premier torna fináléjában.

Elsőként a 19 éves hazai kedvenc jutott a döntőbe, aki az amerikai Sofia Keninnel találkozott. A két fiatal hölgy sok hibával teniszezett, különösen a második játszma derekától ajándékoztak sok pontot egymásnak. A kanadai lány a 6-4 arányban megnyert első szett után a másodikban is megnyugtató, 5-2-es előnyre tett szert, de végül csak rövidítésben, ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva tudta behúzni a meccset. A kanadai márciusi sérülését követően mindössze második tornáján lépett pályára, idei mutatója pedig egészen elképesztő. Mindössze 4 veresége mellé 37 győzelmet tudhat magáénak, a top 10-es játékosok ellen pedig 6-0-ás mutatóval rendelkezik.

A kanadai tündérmeséjének Serena Williams verhet véget. Az amerikai magabiztosan teniszezik Torontóban, az elődöntőben szetthátrányból nyert a cseh Marie Bouzkova ellen. Serena legutóbb 2016 tavaszán jutott WTA tenisztorna fináléjába (ugye a Grand Slam tornák nem számítanak annak), a tornagyőzelemmel pedig minden bizonnyal bejelentkezne a néhány hét múlva kezdődő US Open trófeáért is.