Cincinnati 19: Új sztár születőben, Medvedev első ATP 1000-esét nyerte

Daniil Medvevedev karrierje első ATP 1000-es tornagyőzelmét szerezte meg Cincinnatiben. Ami még Montrealban nem jött össze, az most a belga David Goffin ellen igen. 

Két olyan játékos jutott a Cincinnati ATP 1000-es torna döntőjébe, akik közül csak Medvedev járt a lehetőség kapujában, azonban Montrealban Nadal még simán megállította. Az orosz azonban tovább bontogatta a szárnyait, nagyon stabil hetet prudukált ismét, ráadásul döntő szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot parádés tenisszel, ami elképesztő fegyvertény. A másik oldalon David Goffin érezhette, hogy ez a kevés lehetőségek egyike, amikor ő Masters tornát nyerhet, ennek érdekében az elődöntőben a francia Richard Gasquet-et viszonylag simán búcsúztatta az elődöntőben. A két játékos idén kétszer találkozott: Melbournben könnyedén nyert az orosz, még ezért a belga Wimbledonban döntő szettben tudott visszavágni neki.

A mérkőzést Medvedev kezdte lénygesen bátrabb és agresszívabb tenisszel. Gyorsan break előnybe került, azonban ezt a fórt nem sokáig élvezhette. Medvedev próbált a kontráira építeni, még Goffin szokás szerint tette-vette a labdákat és néha igen látványos elemekkel színesítette a játékát. Az első szett igazán egyenlő erők küzdelme volt, így nem lepődtünk meg azon, hogy annak sorsáról rövidítés döntött. A Tiebreaket végül Medvedev nyerte, valljuk be, óriási lépéselőny volt a Masters döntőket tekintve egy fokkal rutinosabb orosz számára. A folytatást egy break döntötte el, ami azért egy picit meglepő, mert a második játszma első játékában született. Medvedev rögtön elvette Goffin adogatását, majd 5-4-nél Goffin utolsó szalmaszáljait, amibe a belga szeretett volna belekapaszkodni, felégette egy bődületesen nagy ásszal. Majd, hogy stílusos legyen a befejezés, meccslabdánál egy újabb foghatatlan adogatással nyerte meg a döntőt. Medvedev 1 óra 41 perc alatt lett Cincinnati bajnoka.

Medvedev megérdemelten fogadhatta Goffin gratulációját a döntőben
Kép forrása: atptour.com

Daniil Medvedevnél azt gondolom egyértelműen elindult valami. Az orosznak zsinórban ez volt a harmadik tornadöntője Washington és Montreal után, megérdemelten távozott 1000-es verseny trófeájával a kezében. Az orosz bombaformában várja a US Opent, ahol titkos esélyes lehet, amennyiben képes lesz ezt a teniszt három, négy vagy öt szetten keresztül produkálni.

A döntő végeredménye: Daniil Medvedev ( 9 )-David Goffin ( 16 ) 7/6(3) 6/4 

Kiemelt kép forrása: reuters.com