Federer is részt vesz Nadalék lagziján

A nagy titkolózás ellenére egyre több részlet lát napvilágot a mallorcai sztáresküvőről

A spanyol sajtó már korábban kiszivárogtatta, hogy Rafael Nadal és ifjúkori szerelme, Maria Francisca Perello ősszel esküszik örök hűséget egymásnak.

Valószínűleg minden idők legexluzívabb menyegzője lesz ez a szigeten. Az eseményt Nadal szülővárosától, Manacortól nem messze, a La Fortaleza nevű luxusingatlanban tartják október 19-én.

Az esküvő helyszíne (a kép forrása: www.majorcadailybulletin.com)

A nevéhez híven erődszerű épület Mallorca északi részén, a Pollenca-öbölben található, és a sziget egyik legdrágább ingatlana. A sorozatrajongók a BBC Éjszakai szolgálat (The night manager) című szériájából ismerhetik az épületkomplexumot.

Rendkívül jól őrzött, mindössze egy szűk magánút vezet a területre, kamerák és szögesdrótok veszik körül, így a világsztárokból verbuválódó 500 fős vendégsereg felhőtlen szórakozását nem zavarják majd paparazzók vagy rajongók. A hírességek nemcsak a tenisz világából érkeznek: Federeren, Fernando Verdascón és Feliciano Lopezen kívül a meghívottak listáján szerepel még Christiano Ronaldo, az NBA sztár kosárlabdázó Pau Gasol, a futballedző Julen Lopetegui, és a világhírű spanyol énekes, Enrique Iglesias is. A Nadallal jó kapcsolatot ápoló János Károly király is kapott meghívott a ceremóniára.

Az esküvő időpontját úgy időzítette Nadal stábja, hogy az október 13-án véget érő Shanghai Masters még beleférhessen a spanyol versenynaptárába. Ha az ifjú pár rögtön nászútra megy, a november 10-én kezdődő londoni ATP Finals-ra (ahová elsőként szerezte meg az indulás jogát) már újra formába lendülhet Nadal.

Az október 28-án induló Paris Masters valószínűleg áldozatul esik majd az örömteli eseménynek. A fedett, keménypályás versenyek amúgy sem Nadal legerősebb tornái. Párizsban legutóbb 2017-ben játszott, a negyeddöntőben sérülés miatt nem tudott kiállni Filip Krajinovic ellen. Tavaly szintén sérülés miatt lépett vissza. Nyernie sosem sikerült itt.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.thinkspain.com