Federer is bebiztosította részvételét az ATP Finals-en

A US Open első fordulójának kipipálásával Djokovic és Nadal után Roger Federer is biztosan ott lesz a szezonzáró versenyen.

Döcögősen indult Federer első fordulós mérkőzése az idei US Openen, de az első játszma elvesztése után végül négy szettben legyőzte az indiai Nagalt. Továbbjutásának köszönhetően biztossá vált, hogy a svájci idén is ott lesz a november 10. és 17. között zajló ATP Finals-en – immár 17. alkalommal.

A világranglista harmadik helyén álló Federer 16 eddigi szereplése során hatszor bizonyult a legjobbnak, négy alkalommal pedig csak a döntőben vérzett el: egyszer Nalbandian (2005), háromszor pedig Djokovic (2012, 2012-2014) ellen. Először 2002-ben harcolta ki a tornán való részvétel jogát, azóta  egyedül a 2016-ost hagyta ki térdsérülés miatt.

“Nagyon várom már, hogy visszatérjek Londonba és az O2 arénában teniszezzek.” – mondta Federer. “Mindig az az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy kiharcoljam a részvételt a szezonzáró versenyen. Szeretem, hogy a tornán a  legjobbakkal mérhetem össze a tudásom.”

Federer 22 éves pályafutása során 1224 mérkőzést nyert, ennél több győzelmet csak Jimmy Connors tud felmutatni, szám szerint 1274-et. Idén három ATP tornát tudott nyerni, Dubaiban nyolcadik alkalommal emelhette magasba a trófeát, mely egyben karrierje századik tornagyőzelmét is jelentette, és Miamiban valamint Halle-ban sem talált legyőzőre.

A világranglista első két helyezettje, Novak Djokovic és Rafael Nadal már korábban bebiztosították londoni részvételüket.

Forrás

Kép forrása: atptour.com