US Open 2019: Szabad az út Mr. Nadal

2019. augusztus 28.
by cort

Már a US Open férfi egyesének sorsolása után is többen úgy gondolták, hogy Fortuna a spanyol játékosnak kedvezett, az első kör után pedig úgy tűnik nem csak a szerencse, de a riválisok is Nadal kezére játszanak.

A második helyen kiemelt Nadal az első fordulóban a tavaly Federert búcsúztató John Millmant ellen lépett pályára, és 2 óra 11 perc alatt 6-3 6-2 6-2 arányban győzedelmeskedett. A spanyol játékos agresszívan teniszezett, végig nyomást helyezett ausztrál ellenfelére, és végül magabiztos játékkal jutott a második fordulóba.

Nadal továbbment, a legnagyobb riválisok azonban már most búcsúztak az első ágon. Stefanos Tsitsipas és Robert Bautista Agut vereségéről már korábban írtunk, a két játékost néhány órával később követte a tavalyi elődöntős Dominic Thiem is. A negyedik helyen kiemelt osztrák teniszező messze tudása alatt teniszezett, és ezen az estén nem tudta felvenni a versenyt az olasz Thomas Fabbianóval. Hogy a csillaghullás ne érjen véget, arról a kanadai Vasek Pospisil gondoskodott, aki öt játszmában küldte haza az orosz Karen Khachanovot.

A kiemeltek közül három szettben ment tovább Nick Kyrgios, Marin Cilic, valamint John Isner is, a német Alexander Zverev némi meglepetésre (?) öt játszmára kényszerült a moldovai Radu Albot ellenében.

Kép forrása: twitter.com/usopen