US Open 2019: Csak a legfontosabb mérkőzéseket tudták lejátszani a tegnapi csonka napon

2019. augusztus 29.
by cort

Az eső közbeszólt, így csak öt női, illetve öt férfi mérkőzést tudtak megrendezni a tegnapi napon.

Bajban lehet a címvédő Novak Djokovic. A szerb játékos jelenleg kisebb vállsérüléssel küzd, ami miatt háromszor is kikérte az ápolást, és ami elsősorban az adogatásaiban és a fonák ütéseinél okozott némi hátrányt a világelsőnek. Kérdés mennyire komoly a sérülése, és hogy két nap múlva milyen állapotban lép pályára, ahol a Dusan Lajovic – Denis Kudla mérkőzés győztesével találkozik.

N. Djokovic (szerb, 1.) – J. Londero (argentin) 6-4 7-6 6-1

Szintén ráijesztett (?) a rajongóira a svájci Roger Federer. A harmadik helyen kiemelt fenomén csakúgy mint az első körben, most is nagyvonalú volt, és adott egy szett előnyt soros ellenfelének. A bosnyák Dzumhur ellopott egy szettet a svájcitól, de hiába sikerült Federernek könnyedén fordítania, ez még nem az a játék, amivel komoly esélye lehet a végső győzelemre (Bár nagyon jól tudjuk, hogy Federer mindig a második hétre időzíti a legjobb formáját).

R. Federer (svájci, 3.) – D. Dzumhur (bosnyák) 3-6 6-2 6-3 6-4

A többi mérkőzésen négy játszmában jutott a 32 közé a japán Nishikori, valamint némi meglepetésre búcsúzott az előző körben Fabio Fogninit kiejtő Reilly Opelka is. Borna Coric visszalépésével Grigon Dimitrov játék nélkül jutott tovább.

Ma igazi nagyüzem várható Flushing Meadow-ban, a mai meccsek mellett a tegnapi elmaradt mérkőzések is ma lesznek megrendezve.

Kép forrása: twitter.com/usopen