US Open 2019: Fénysebességgel száguldott a “Fed-Expressz”

Roger Federer nyolcaddöntője David Goffin ellen hamarabb véget ért, mint egy futballmérkőzés.

Osztálykülönbség volt a felek között Roger Federer (3.) és David Goffin (15.) összecsapásán. A svájci és a belga a negyeddöntőbe jutásért mérkőzött meg egymás ellen magyar idő szerint kora este. Goffin formája és Federer korábbi “szenvedős” meccsei miatt sokan izgalmas mérkőzést vártak ettől a párosítástól, de a várt találkozó gyakorlatilag egy edzésre degradálódott le.

Jó kérdés, hogy vajon Federer szokás szerint fordulóról fordulóra képes javítani játéka színvonalán, vagy Goffinnel történt valami, ami lehetővé tette a 6/2 6/2 6/0-s végeredményt. Az ATP Finals korábbi döntőse gyakorlatilag azt csinálta a pályán, ami el kell kerülni az ő helyzetében, ha a sportág legendájával találkozik az ember: lassú szervákat ütött és passzív volt. A Grand Slam-rekorder hálásan csapott le a lehetőségre és látványos játékkal, 1 óra 19 perc alatt lerendezte a mérkőzést. Ez volt a kilencedik győzelme a tizedik meccsen, melyet a belgával vívott meg. A korábbi ötszörös bajnok ezzel bejutott a legjobb 8 közé, ahol Grigor Dimitrovval vagy a fiatal ausztrál Alex De Minaurral találkozik.

Federer villámgyőzelme indította meg tehát a hetedik játéknapot, mely során a felső ág versenyzői szállnak harcba a negyeddöntőbe jutásért. A nap meccse kétség kívül az Arthur Ashe Stadion utolsó esti találkozója, a 2016-os döntő visszavágója lesz az akkori bajnok Stan Wawrinka (23.) és a címvédő Novak Djokovic (1.) között, de előtte pályán lesz még a torna “sötét lova”, a cincinnati bajnok Daniil Medvedev (5.) is.

A kép forrása: twitter.com/josemorgado