US Open 2019: Nadal simán jutott a legjobb 16 közé, Kyrgios búcsúzott

A 128 indulóból már csak 16-an vannak talpon. Rafael Nadal folytatta menetelését, Cilic és Zverev küzdelmes meccsen ment tovább, míg Kyrgios búcsúzott. 

A tegnapi nap első továbbjutója a spanyol Pablo Andujar volt, aki 3 játszmában verte meg Sascha Bublikot. Andujar ezzel a legjobb GS szereplését érte el, és már a Top50 tagja.

Andujar után 1 perccel fejezte be meccsét Rafael Nadal, aki 3 könnyed játszmában verte Hyeon Chungot. A koreai bréklabdáig sem jutott el, az előző fordulós ötszettes győzelme után Rafának már nem tudott igazi ellenfele lenni.

Az első két egyértelmű meccs után kezdődtek a maratoni találkozók. Cilic és Isner csatáján senki se lepődött meg, és valószínűleg azon se sokan, hogy Alexander Zverev ismételten hosszú találkozóba keveredett….a harmadik ötszettes azonban nem jött össze, Zverev 4 szettben húzta be a találkozót, de így is több mint 3 és fél órát töltött a pályán. Előbbi párosításból végül Cilic került ki győztesen, szintén 4 játszmában, pedig Isnernek 1-1-es szettállásnál több játszmalabdája is volt.

Az esti órákban Berrettini 4 játszmában verte Alexei Popyrint, Diego Schwartzman pedig sima háromban búcsúztatta Tennys Sandgrent.

Monfils és Shapovalov látványosnak ígérkező meccse felnőtt az elvárásokhoz, a 3 óra 38 perces mérkőzésen három tie breakes szett is volt. Shapovalov a 4. játszma rövidítésében meccslabdát hárítva egyenlített, azonban nem tudott élni a momentummal, a döntő játszmában egy korai elbukott adogatás után már nem volt visszaút.

Kyrgios a tegnapi nap során azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Medvedev bemutatását tette ki twitter profilképnek. A játékával ezúttal annál kevésbé nyűgözte le a publikumot, bár ütött 30 ászt, ha ezeket levonjuk a nyerőiből, mindösszesen 17 nyerő ütése marad 38 hiba mellett. Ezzel szemben Rublev rendkívül stabil volt, 34 nyerő mellé csak 14 hibát ütött. Az első két játszma rövidítésben, a harmadik 6-3-al lett az oroszé.

Ízlelgessük: a Rublev / Berrettini / Monfils / Andujar négyesből valaki elődöntős.

Az alsó négyesben Zverevnek Schwartzman jön, a párosítás győztese a Nadal – Cilic továbbjutójával meccsel majd.

A lányoknál a Timit búcsúztató 15 éves Gauff mindössze 3 játékra volt jó a világelső Osaka ellen.

Kiemelt kép forrása: atptour.com