US Open 2019: A női címvédőnek is egy svájci jelentette a végállomást

2019. szeptember 2.
by cort

A férfi címvédő után a tavalyi női győztes is búcsúzott a tizenhat között. Valami lehet a levegőben, mert nagyon megy a svájciaknak Flushing Meadows-ban. Tegnap Federer iskolázta le Goffint, majd pedig Wawrinka ejtette ki Novak Djokovic-ot, ma pedig Belinda Bencic nem tudott hibázni Naomi Osaka ellen. Bencic jól kezdte a mérkőzést, hamar breakelőnybe került, de hiába volt labdája a dupla breakhez, a címvédő néhány játékkal később kiegyenlített. A döntés a szett végére maradt, ekkor a svájci 5-5 után elvette a világelső adogatását, majd pedig magabiztosan kiszerválta a játszmát. A második csörtében Bencic szinte hibátlanul teniszezett, a saját adogatásai mögött érinthetetlen volt, és a játszma derekán megszerzett break elegendőnek bizonyult a meccs megnyeréséhez.

A svájci ellenfele a nyolc között a horvát Donna Vekic lesz, aki szetthátrányból fordítva gyűrte le Julia Görges-t. A német hölgy a rövidítésben megnyert első szett utána a második játszmában is breakelőnybe került, de hiába adogathatott 5-4-nél a mérkőzésért, Vekic egy meccslabdát hárítva 7-5-tel behúzta a szettet, a döntő felvonásban pedig 3-3 után már nem engedélyezett játékot Görges-nek, és nyerte a mérkőzést.

Ezzel pedig az is eldőlt, hogy egészen biztosan új Grand Slam finalistát ad a hölgyek versenyének felső ága. Vekic és Bencic mellett még Townsend, Andreescu, Ahn és Mertens van versenyben az egyik döntős helyért.

Kép forrása: twitter.com/josemorgado