Daniil Medvedev, az új rosszfiú

Konkurenciát kapott Nick Kyrgios az ügyeletes botrányhős szerepére Medvedev személyében

Az ötödik kiemelt orosz játékos pénteken a spanyol Feliciano Lopez ellen vívta harmadik körös mérkőzését a US Openen, melyet négy szettben, 7-6 4-6 7-6 6-4 arányban megnyert. A New York-i közönség ellenszenvét azzal vívta ki, hogy a törölközőt felé nyújtó labdaszedő kezéből kitépte a törölközőt, és dühösen elhajította azt.

A nézők ezután folyamatos fújolással kísérték Medvedev minden megmozdulását, melyre az orosz középső ujjának felmutatásával reagált. A székbíró nem vette észre a mozdulatot, az csak a nagy kivetítőn volt látható, így a vehemens orosz a mérkőzés során nem kapott büntetést a tiszteletlenségért. A meccs utáni helyszíni interjúban még szarkasztikus megjegyzéseivel is megfejelte viselkedését, megköszönve a közönségnek a neki nyújtott energiát és szurkolást.

A kép forrása: youtube

A büntetés végül nem maradt el: a hétvégén a US Open illetékesei összesen 9000 dolláros bírsággal sújtották Medvedevet, egyrészt nem sportemberhez méltó viselkedésért (törölköződobálás), másrészt az illetlen kézmozdulatért. Az orosz már korábbi mérkőzésein sem tudta kordában tartani indulatait: az első meccsen szóbeli sértésért, a másodikon pedig a felszerelés megrongálásért kapott büntetést.

Az idei US Open eddigi legmagasabb büntetését Babos Timi első körös ellenfele, a spanyol Carla Suarez-Navarro kapta. Őt 40 000 dollárra büntették, mert visszalépését úgy ítélték meg, hogy nem tett meg mindent, ami egy profi játékostól egy Grand Slam torna első körében elvárható lett volna. Egy visszalépés okainak megítélése nyilván szubjektív dolog. Suarez-Navarro maga is vitatja a büntetés jogosságát, hiszen hetek óta hátfájdalmakkal küzd.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.stuff.co.nz