US Open 2019: Nincs ellenfele Rafael Nadalnak?

Ma reggelre kialakult a férfi egyes elődöntőinek párosítása.

A torna egyik legélvezetesebb összecsapását játszott Gael Monfils és Matteo Berrettini. A meccset a francia kezdte jobban, keves hibájának és egy 3-2 utáni breaknek köszönhetően 6-3-ra nyerte az első szettet. A második játszma is egy korai Gael-breakkel kezdődött, de az olasz bátor játékkal 0-2-ről 6-3-ra megfordította a szettet. A harmadik felvonásban is megmaradt Berrettini lendülete, egyre magabiztosabban teniszezve 6-2-vel előnybe került. Ekkor egyértelműen úgy tűnt, hogy az olasz innen már nem veszítheti el a mérkőzést, de visszaesett a játéka, egyre több hibával kezdett el teniszezni, Monfils pedig 6-3-mal kiegyenlített. A döntő szett hozta a legnagyobb izgalmakat, Berrettini kétszer is breakelőnybe került, és 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott. Monfils ekkor még meccslabdáról visszajött, majd további két mérkőzéslabdát hárítva rövidítésre mentette a szettet, de a tie-breakben már nem hibázott az olasz, és közel négy óra játék után, első olasz férfi teniszezőként bejutott a US Open elődöntőjébe.

Berrettini a négy között a második helyen kiemelt Rafael Nadallal találkozik. A spanyol játékos nem lassít, három szettben győzött Diego Schwartzman ellen. Az argentin hiába küzdött nagyot, és egyenlített ki az első szettben 4-0-ról, a második felvonásban pedig 5-1-ről is, Nadal mindig a számára legjobb pillanatban tudott még újítani, és 2 óra 48 perc alatt 6-4 7-5 6-2 arányban győzedelmeskedett. A spanyol játékost a mérkőzés folyamán ápolni kellett, de mint kiderült nincs komoly baj a salakkirály karjával.

Ezzel pedig eldőlt, hogy a felső ágon Daniil Medvedev – Grigor Dimitrov, az alsó ágon pedig Rafael Nadal – Matteo Berrettini elődöntőt rendeznek. A kérdés már csak az, vajon valaki képes lehet megállítani a spanyolt, vagy vasárnap a 19. Grand Slam trófeáját is magasba emelheti a spanyol játékos.

Kép forrása: twitter.com/usopen