US Open 2019: Generációk csatája a női fináléban – kibeszélő

2019. szeptember 7.
by cort

A huszonháromszoros Grand Slam-győztes Serena Williams, és az első major tornagyőzelmére hajtó Bianca Andreescu találkozik a US Open női egyes ma esti döntőjében.

1999 szeptemberében Serena Williams első Grand Slam győzelmét aratta. Ekkor kevesen gondolták, hogy az amerikai 20 év múlva beállíthatja Margaret Court 24 Grand Slam-győzelmi rekordját. Aki egész biztosan nem gondolt erre, az ma esti ellenfele, aki ekkor még meg sem született. Generációk csatája tehát a mai mérkőzés, ahol Serena Williams hetedik, Bianca Andreescu pedig első US Open győzelméért lép pályára. Az amerikai 2017-ben az Australian Openen nyert legutóbb, azóta tornagyőzelem nélkül áll, kétszer Wimbledonban, egyszer pedig tavaly a US Openen is a döntőben maradt alul.

Út a döntőig:

A volt világelső amerikai az első körben simán átgázolt az orosz Maria Sharapován, majd pedig szetthátrányból fordított Caty McNally ellen, onnan pedig megállíthatatlan. Sima győzelem Matric, Wang és Svitolina ellen is. A kanadai ezzel szemben többször is megizzadt, és kellett hátrányból fordítania, de már ezeken a mérkőzéseken bizonyította egyik legnagyobb erényét, és jól alkalmazkodott a kialakult helyzethez.

Esélyek:

Nem kérdés, egyértelműen az amerikai a találkozó esélyese. Serena mellett szól a rutin, a tornán mutatott játék, és a könnyebb mérkőzések. A kanadai játéka megvan az amerikai ellen, és duzzad az önbizalomtól, 13 mérkőzés óta veretlen, és ha fejben erős marad, meglepheti Serenát, aki így ismét lecsúszna a 24. GS trófeáról. 22 órakor meglátjuk!

Kép forrása: twitter.com/usopen