Nadal a könnyeivel küzdött a US Open díjátadóján

Az elképesztően színvonalas és hihetetlen izgalmakat hozó férfi döntőt követő ceremónia méltó volt a mérkőzéshez

Vasárnap este pályafutása 19. Grand Slam trófeáját szerezte a spanyol Rafael Nadal, aki Daniil Medvedev elleni sikerével egy győzelemre megközelítette a jelenlegi Grand Slam csúcstartó Roger Federert.

A csaknem öt órán át tartó találkozó után, a serlegek átadása előtt a helyi kivetítőn a rendezők bejátszották Nadal eddigi tizenkilenc győzelmének egy-egy pillanatát. A végletekig elcsigázott bajnok a könnyeit törölgetve nézte végig karrierje diadalmas momentumait, és nagyon meghatódott akkor is, amikor a közönség spontán RA-FA, RA-FA skandálásba kezdett.

A kép forrása: https://www.tvnz.co.nz

A döntő utáni sajtótájékoztatón így kommentálta az érzelemkitörést: “Öregszünk, és ez bizonyos értelemben jó. Különleges érzés volt végignéznem a pályafutásom kiemelkedő eseményeit úgy, hogy még mindig versenyben vagyok. Próbáltam visszafogni az érzelmeimet, de a videó és a fantasztikus közönség miatt azokban a pillanatokban nem sikerült. A meccs drámai befejezése felejthetetlenné teszi ezt a döntőt.”

Nadal a tőle megszokott sportszerűséggel méltatta kiválóan küzdő ellenfelét, a 23 éves orosz Medvedevet: “Daniil ugyanúgy benne volt abban, hogy ez a pillanat megvalósult, mint én. Igazi bajnok módjára harcolt. Biztos vagyok benne, hogy még számtalan nagy győzelem áll előtte.”

Medvedev remek beszédében stílusosan gratulált négyszeres US Open győztes ellenfelének: “Rafa, egy vicc, ahogy játszol. Hihetetlenül nehéz ellened. A harmadik szettben, brékhátránynál már a beszédemen gondolkodtam. Elnézve a győzelmeidet bemutató összeállítást a kivetítőn, felmerült bennem, hogy mit játszottak volna le, ha én nyerek?”

A New York-i közönségtől is elegánsan kért elnézést korábbi botrányos viselkedéséért: “A múltkor rossz felhanggal mondtam nektek, hogy pozitív energiát adtok nekem. Most viszont komolyan gondolom, hogy miattatok, a ti segítségetekkel voltam itt a döntőben, és azért harcoltam, hogy több teniszt láthassatok.”

Forrás

A kimelt kép forrása: https://www.indiatoday.in