Fedal a Bernabeuban?

2019. szeptember 13.
by kert

Spanyol lapértesülések szerint Roger Federer és Rafael Nadal bemutatómeccset játszhat a Real Madrid legendás stadionjában, a Santiago Bernabeuban

A spanyol ABC napilapban röppent fel a hír, hogy a Real Madrid vasárnapi igazgatósági ülésén Florentino Perez elnök felvázolta egy esetleges bemutató mérkőzés ötletét a két szupersztár között.  Perez elnök állítólag már fel is vette a kapcsolatot a friss US Open győztes spanyollal az ügyben.

A Santiago Bernabeu stadion (A kép forrása: www.madrid.city-tour.com)

Abszolút nézőcsúcsot döntene a mérkőzés, hiszen a stadion befogadóképessége 81 000 fő (ez a szám a 2022-re megvalósuló felújítás után sem bővül). A jelenlegi tenisz nézőcsúcs ennek kevesebb mint a fele, 35 681. A jövőre visszatérő Kim Clijsters és Serena Williams közötti, Brüsszelben, 2010-ben játszott bemutató mérkőzést követte ennyi szurkoló a helyszínen.

Az ő rekordjuk már biztosan megdől februárban Dél-Afrikában, ahol Federer és Nadal 50 000 rajongó előtt játszik barátságos meccset a térség gyermekeinek megsegítéséért.

A Bernabeuban megrendezendő csúcstalálkozó időpontja egyelőre bizonytalan. Federer és Nadal azonban a jövő hét végén minden bizonnyal találkozik, hiszen nem ellenfélként, hanem egymás oldalán vesznek részt Európa csapatának színeiben a Laver Cup-on, Genfben. Várhatóan a páros mérkőzést játsszák majd együtt.

Forrás 

A kiemelt kép forrása: rappler.com