Ideális esetben Tokióban tér vissza Novak Djokovic

Novak Djokovic reméli, hogy rövid időn belül felépül a sérüléséből, és a tokiói 500-as tornán újra láthatják őt a rajongói.

A tizenhatszoros Grand Slam bajnoknál a US Openen vált komollyá az a vállsérülés, mellyel már a versenyt megelőzően is meggyűlt a baja, és fel is kellett adnia a Wawrinka elleni negyedik fordulós mérkőzését. A visszalépésnek, na meg persze Nadal tornagyőzelmének köszönhetően már csak 640 pont Djokovic előnye a világranglistán. A spanyolnak nincsenek megvédendő pontjai az idény hátralévő részében, így a Djoko rajongók már egy ideje tűkön ülnek, és várják az infókat kedvencük hogylétéről. A New York Times azt is rebesgette, hogy műtétre lesz szüksége, de ezt senki semmilyen formában nem erősítette meg.

Djokovic nemrég megtörte a csendet, az RTS Serbia-nak mesélt az állapotáról.

“Szeretném megosztani veletek, hogy mikor térek vissza, de őszintén szólva én sem tudom pontosan. Napi szinten elemzem a rehabilitációs folyamatom alakulását, és vizsgálom, hogyan reagál a vállam a kezelésekre.” -mondta Djokovic. “Sajnos a sérülésem komolyabb természetű, és meggátolt abban, hogy folytassam a játékot New Yorkban, amit nagyon bánok. Ez a négy nagy torna egyike, és különösen nagy jelentőséggel bír az idény második szakaszában.”

Djokovic reméli, hogy a szeptember 30-án kezdődő Japan Openre teljesen rendbe jön a válla, és készen áll majd a játékra.

“Remélem, hogy egy-két héten belül pályára léphetek. Jelen állás szerint, ha minden ideálisan alakul, a célom a Tokióban való játék.” – tette hozzá a szerb.

Djokovic pályafutása során még egyszer sem játszott tornát Japánban, amikor egészséges volt az idény ezen szakaszában, a választása mindig a párhuzamosan zajló pekingi 500-asra esett. Mostani döntésében valószínűleg szerepet játszik, hogy a 2020-as Olimpiai Játékokat Tokió rendezi.

A világelső 2019-ben eddig 49 mérkőzést játszott, melyek közül 41 az ő győzelmével végződött. Az Ausztrál Openen és Wimbeldonban is bajnok lett, Madridban pedig 2016. óta először nyert salak pályás tornát.

A mostani a 269. olyan hét, amikor az ő nevével kezdődik a világranglista, ezzel megelőzte Jimmy Connors-t az örökrangsorban és fellépett a negyedik helyre. Az abszolút rekorder Roger Federer, aki pályafutása során összesen 310 héten át volt az élen.

Forrás

Kép forrása: express.co.uk