Federer elárulta, mit élvez leginkább a Laver Kupában

A svájci arról beszélt, milyen érzés karrierje legnagyobb vetélytársaival, Rafael Nadallal és Novak Djokovic-csal egymás oldalán küzdeni

A harmadik Laver Kupa tegnap startolt el a svájci Genfben. Az előtte zajló médiaeseményen a bemutatótorna szervezője, motorja és egyik legnagyobb sztárja, Roger Federer felfedte, milyen az, amikor egy hetet együtt tölt azokkal a sportolókkal, akikkel pályafutása legnagyobb csatáit vívja. 2017-ben Prágában és idén Nadallal, tavaly Chicagóban pedig Djokovic-csal játszott egy csapatban Európa színeiben.

“Egy szóban: érzelmes. A Rafával töltött egy hét alatt az ember azon gondolkodik, honnan ez az intenzitás, hogy találja meg az egyensúlyt a teniszpálya és a hétköznapi élet között? Még engem is meglep, ahogy folyamatosan keresi a lehetőségeket, elölről és hátulról egyaránt fogad, keményen pörget, és a nyeséseket is használja. De ahogy lejön a pályáról, ki tud engedni.”

Djokovicról pedig ez a kép alakult ki Federerben: “Novak inkább hasonlít rám, ő lazább. Vele kapcsolatban az a tisztánlátás a legérdekesebb, amivel mindig pontosan tudja, hogyan nyerjen meg egy meccset. Nagyon tisztelem a tudatosságát, ami a pályán kívül is megmutatkozik, például az étkezési szokásaiban.”

Az idei Laver Cup első napja után Európa csapata 3-1 arányban vezet a Világcsapat ellen, miután Dominic Thiem Denis Shapovalovot, Stefanos Tsitsipas az amerikai Taylort Fritzet, a Federer/Alexander Zverev páros pedig a Jack Sock/Shapovalov duót győzte le, Fabio Fognini viszont kikapott az egyesben is nagyot játszó Jack Socktól.

A mai program: 13 órától Zverev-Isner és Federer-Kyrgios egyeseket rendeznek, a 19 órakor kezdődő esti részben pedig Nadal-Raonic egyes, és Nadal/Tsitsipas – Kyrgios/Jack Sock páros mérkőzés várható.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.essentiallysports.com