Osaka nyert Osakában

2019. szeptember 22.
by Opistho

A US Openen a negyedik körben búcsúzó Naomi Osaka először tudott tornát nyerni az év eleji Australian Open győzelme óta. 

A nemrég még világelső, jelenleg negyedik helyen álló Osaka hosszú idő után tudott ismét tornát nyerni. Év elején komoly edzőváltás, később pedig sérülés is hátráltatta, az utóbbi hetekben azonban fokozatosan egyre jobban, stabilabban kezdett teniszezni.

Ezen a héten a hazai versenyére, Japánba, egészen pontosan szülővárosába, Osakába utazott játszani, ahol a hazai közönség végig támogatta. Miután a döntőig minden meccsét szettveszteség nélkül megnyerte, a döntőben Anastasia Pavlyuchenkova ellen is simán nyerni tudott. Ezzel 24 év után tudott ismét egy Japán teniszező nyerni ezen a versenyen.

Osaka szempontjából természetesen nagy előrelépés, hogy sikerült tornát nyerni, ezzel sokat javulhat az önbizalma és a formája visszaszerzése terén. Idáig csak 3 tornagyőzelme volt, ami megdöbbentő, tekintve, hogy az a 3 torna Indian Wells-et, a US Opent és az Australian Opent jelentette. Most először sikerült egy kisebb tornát is nyernie, ami nagyon fontos lehet a későbbiekben, hiszen pontokat, tapasztalatot lehet gyűjteni az ilyen kis versenyeken.
Érdemes persze megjegyezni, hogy ezt a tornát a kevésbé esélyes játékosok ellen sikerült hoznia, a komolyabb ellenfelek, a fő kiemeltek mind korábban búcsúztak, Bertens, Stephens és Kerber is azelőtt kiesett, hogy Osakáig jutottak volna… illetve, pontosabban eljutottak Osakáig, hiszen Osakában teniszeztek… mármint nem a játékosban… nagyon bonyolult ez így…

A lényeg viszont, hogy Naomi Osaka szépen, fokozatosan egyre közelebb kerül a régi formájához, ez pedig a mezőny számára nem sok jóval kecsegtet.

A kiemelt kép forrása: Reuters