Zverevnek nagy segítségére volt Federer és Nadal

Vasárnap az európai csapat győzelmével zárult a Genfben rendezett harmadik Laver Kupa. A mindent eldöntő összecsapást Alexander Zverev nyerte Milos Raonic ellen, és a győzelemben hatalmas szerepe volt a két ikonnak

Mind Roger Federer, mind Rafael Nadal szívvel-lélekkel biztatták egymást és csapattársaikat is a Laver Kupa mindhárom napján. A sajtó és a helyi műsorvezetők is kiemelték, mennyire jól edzősködnek, ezt az európai csapat tagjai is megerősítették.

Alexander Zverev odáig ment a dicséretben, hogy Federer és Nadal támogatása, mentális segítsége nélkül nem sikerült volna megnyernie a Raonic elleni döntő tiebreaket.

Emlékezetes, hogy az idei Laver Kupa a lehető legszorosabb módon, a 12. mérkőzés meccs tiebreak-jében dőlt el. Az elveszített második szett után Zverev nagyon ideges volt, elhagyta a pályát. Az öltözőben Federer és Nadal olyan pszichés lökést tudott adni neki, hogy a döntő rövidítésben űrteniszt bemutatva, ellentmondást nem tűrően diadalmaskodott 10-4 arányban, hozzásegítve ezzel Európa csapatát a harmadik Laver Kupához.

“Határozottan ők voltak azok, akik átsegítettek a meccs nehéz pillanatain”- vallotta be. “Az öltözőben rám kiabáltak, hogy szedjem össze magam, mert ez a győzelem az egész szezonomat megváltoztathatja. Sok szoros meccset vesztettem az idén, és ezt most végre megnyertem, úgyhogy nagyon boldog vagyok.”

Az ünnepélyes díjátadás során azt is bejelentették, hogy 2020-ban Boston városa ad otthont a Laver Kupának.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.tennis-tourtalk.com