Djokovic és Federer is továbbjutott – ATP 1000 Shanghai nyolcaddöntők, összefoglaló

Különösebb meglepetés nélkül zajlott le a nyolcaddöntők napja Kínában. Továbbjutott Federer, Djokovic, Tsitsipas, Thiem és Zverev is.

Fognini – Khachanov és Medvedev – Pospisil meccsel kezdődött a nap Kímában. Az előbbi meccsen az olasz két sima játszmában búcsúztatta a pekingi elődöntőst, míg Medvedev két szoros szettben tudta le a maga meccsét. Az első szettet 5 játszmalabdát hárítva, tie break 9-7-re nyerte Medvedev, majd 7-5-re megnyerte a második szettet is. Továbbra is úgy tűnik, az oroszt Nadalon kívül más nem igen tudja megfogni…

A reggeli órákban Djokovic két sima szettben lépte le Isnert. Djokovic remekül fogadott, Isner mindösszesen 9 ászig jutott el, a szerb is ennyit ütött.

Nem volt könnyű dolga Stefanos Tsitsipasnak, a görög döntő szett tiebreakben tudta csak felülmúlni Hubert Hurkaczot. A görög úgy tűnik, kilábalt a nyári gödörből, jutalma egy Djokovic elleni találkozó a legjobb 8 között.

Nemcsak Tsitsipas, hanem Roger Federer is okozott izgalmas perceket a rajongóinak. A svájci mester 4-5-nél fogadóként szettlabdát rontott, ezt követően el is bukta az adogatását, Goffin a szettért adogalhatott. A belgának 6-5-nél 3, majd a rövidítésben még 2 játszmalabdája volt, ezekkel azonban nem tudott élni, és a szettet végül Federer rabolta el tiebreak 9-7-el. A második szettet már simábban hozta Federer, így bejutott a legjobb 8 közé.

A pekingi bajnok Dominic Thiem zsinórban 7. mérkőzését nyerte meg, ezúttal a grúz Basilashvilit győzte le. Az osztrák ellenfele a legjobb 8 között Mattek Berrettini lesz. Utóbbi a spanyol Bautista-Agutot búcsúztatta, amely meccs “ki-ki” meccsnek számított az év végi világbajnokságon való részvétel szempontjából.

A napot az Alexander Zverev – Andrey Rublev mérkőzés zárta. Az orosznak az első játékban volt lehetősége elvenni Zverev adogatását, azonban ezzel nem tudott élni, és végül gémet se fogott a szettben. A folytatásban is Zverev dominált, 5-2-re elhúzott a második szettben, adogatóként azonban nem tudta befejezni a találkozót, Rublev kiegyenlített. A rövidítésben ismét Zverev játszott jobban, így Tsitsipashoz hasonlóan, a jó játékért jutalomból a legjobb 8 között Roger Federerrel játszhat.

Fabio Fognini – Karen Khachanov 6-3; 7-5
Daniil Medvedev – Vasek Pospisil 7-6(7); 7-5
Roberto Bautista-Agut – Matteo Berrettini 6-7(5); 4-6
Novak Djokovic – John Isner 7-5; 6-3
Hubert Hurkacz – Stefanos Tsitsipas 5-7; 6-3; 6-7(5)
David Goffin – Roger Federer 6-7(7); 4-6
Nikoloz Basilashvili – Dominic Thiem 3-6; 4-6
Alexander Zverev – Andrey Rublev 6-0; 7-6(4)

Kiemelt kép forrása: atptour.com