A fiatalokról szóltak a negyeddöntők – ATP Shanghai összefoglaló

Egymás utáni találkozókon búcsúzott Novak Djokovic és Roger Federer, biztosan új shanghai bajnokot avatunk vasárnap. 

Daniil Medvedev egész egyszerűen megállíthatatlan. Egy sima és egy szoros játszmában búcsúztatta Fabio Fogninit, ezzel idei 12. negyeddöntőjéből a 12.-et nyerte meg. Ha az elődöntőben is győzedelmeskedik, akkor zsinórban a 6. (!) tornadöntőjére készülhet. És ezek között volt egy Grand Slam is…

Medvedev ellenefele a Novak Djokovicot búcsúztató Stefanos Tsitsipas lesz. A görög remekül állta a sarat, Djokovic elleni meccséről itt írtünk bővebben. Az orosz ellen vélhetően még nehezebb dolga lesz, az egymás elleni mérlegük 4-0 Medvedev javára.

A kora délutáni órákban Federer csak ideig óráig tudott ellenfele lenni a varázslatosan teniszező Zverevnek, erről a meccsről itt írtunk bővebben. Zverev egy pillanatnyi megingást leszámítva a lehető legjobb teniszét vette elő, a mai események után így kijelenthetjük: Tsitsipas után Zverev is kilábalt a hullámvölgyből, nem is akárhogyan.

A nap zárásaként Dominic Thiem és Matteo Berrettini feszültek egymásnak. Az első szett során mindketten érinthetetlenül adogattak, el is jutottunk a rövidítésig, ahol végül Berrettini koncentrált jobban. A második szettben jött az első brék, ami Berrettininek elég is volt a győzelemhez. Az olasz első Masters elődöntőjére készülhet, ellenfele Alexander Zverev lesz.

A negyeddöntők eredményei
Daniil Medvedev – Fabio Fognini 6-3; 7-6(4)
Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas 6-3; 5-7; 3-6
Alexander Zverev – Roger Federer 6-3; 6-7(7); 6-3
Matteo Berrettini – Dominic Thiem 7-6(8); 6-4

Kiemelt kép forrása: atptour.com