Teniszünnep a negyeddöntőben – ATP Shanghai 1000, kibeszélő

Tarts velünk a Távol-Keletre! Shanghaiból is jelentkezünk kibeszélővel, hogy még élvezetesebbé tegyük számotokra a szurkolást!

Teniszünnep. Túlzás lenne? Nem hiszem. 

Ritkán adatik meg, hogy egy nagy tornán az első 6 kiemelt kivétel nélkül bejusson a legjobb 8 közé. Shanghaiban azonban ez történt, ráadásul a két nem Top6-os játékos is 10. illetve 11. kiemelt. Joggal várhatunk tehát szemet gyönyörködtető teniszt, annál is inkább, hogy egy-két igazi presztízsmeccs is akad.

A programot a Fognini (10.) – Medvedev (3.) találkozó nyitja. Medvedev a USOpen döntő óta nem bukott játszmát se, zsinórban 6 győzelemnél tart. Idén még nem találkoztak, az egymás elleni mérlegük 1-1.

Fognáékat Djokovic (1.) és Tsitsipas (6.) követi. Tsitsipas nyáron borzasztó formát mutatott, de Kínában eddig remekül játszik. 2018-ban már verte meg Djokovicot kemény pályán, amiért a szerb idén Madridban vett elégtételt. A fogadóirodáknál a brilliánsan játszó Djokovic az egyértelmű favorit, Tsitsipasnak még emelnie kell a játéka színvonalán, ha esélyt akar adni magának. És még lehet, hogy akkor sem sikerül…

Délután Alexander Zverev (5.) – Roger Federer (2.) meccset nézhetünk. Zverev is kilábalt a gödörből, eltűntek a kettős hibák, újra remekül adogat. Federer mutatott egy kis megremegést Goffin ellen, azonban végül simán verte a belgát. Tavaly a VB-n Zverev nyert, idén eddig egy alkalommal találkoztak a Hopman Kupán, akkor nagyon simán Federer került ki győztesen. Vajon ellenfele tud lenni az egyre jobb formát mutató Zverev Federernek?

A napot Dominic Thiem (4.) – Matteo Berrettini (11.) tenyeres csattogtatással zárjuk. Az osztrák zsinórban 7 megnyert találkozónál tart, és végre talán először úgy tűnik, hogy versenyképes az év második felében is. Berrettini a londoni részvételért küzd, eddig Shanghaiban hibátlanul, hiszen még szettet sem veszített. Eddig egyszer találkoztak, a 2018-as Garroson Thiem nyert 3-1-re.

Na teniszünnep, vagy sem?

Kiemelt kép forrása: atptour.com