Tstsipas bejutott az ATP Finals-re

2019. október 11.
by andF

Stefanos Tsitsipas tavaly megnyerte a Next Gen Finals-t, idén pedig a felnőtt játékosoknak rendezett év végi tornán is összemérheti tudását a legjobbakkal.

Tsitsipas pályafutása egyik legnagyobb sikerét aratva legyőzte a világelső Novak Djokovicsot a Shanghai Masters negyeddöntőjében, ezzel bebiztosította a részvételi jogát a novemberi ATP Finals-en.

A húszesztendős teniszező tizenegy hónappal ezelőtt megnyerte az ifik versenyét Milánóban, idei teljesítménye alapján pedig a felnőttek között is bemutatkozhat az idény nyolc, legtöbb ranglistapontot gyűjtő játékosa részvételével zajló eseményen. A görög teniszező 2019-ben két trófeát szerzett, Estorilban és Marseille-ben sem talált legyőzőre.

“Nagyszerű! Ez az, amiért küzdöttem, az idény kezdete óta rajta volt a bakancslistámon. Nagyon örülök, hogy bebiztosítottam a részvételemet az ATP Finals-en. Úgy érzem, hogy ez a különleges esemény Londonban egy remek hangulatú, nagyszerű show lesz minden résztvevő játékos számára.” – mondta Tsitsipas.

Tstitsipas lett az első görög teniszező, akinek sikerült bekerülnie a top5-be a világranglistán. Az aktuális idény során a két tornagyőzelme mellett le tudta győzni Nadalt a Madrid Open elődöntőjében (a döntőben Djokovicstól kapott ki), megverte Federert az Ausztrál Openen, Sanghajban pedig a világelső skalpját is begyűjtötte.

Djokovic, Nadal, Federer, Medvedev és Thiem is biztosan ott lesz az idényzáró versenyen, melyre így már csak két hely kiadó. Az aktuális ranglista alapján Roberto Bautista Agut és a címvédő Alexander Zverev pályázik a legnagyobb eséllyel a két hely valamelyikére, de Berrettini, Goffin, Fognini, Nishikori és Monfils is kiharcolhatja még a részvételt.

Forrás

Kép forrása: beinsports.com / Getty Images