Medvedev az elmúlt hónapok sikereiről

2019. október 15.
by kert

Ebben az esztendőben egy játékos nyert 50 mérkőzésnél többet, és ő bizony nem a Nagy Hármas tagja

Ez a teniszező a 23 esztendős orosz Daniil Medvedev, aki Wimbledon óta hat torna döntőjében szerepelt, és a legutóbbi négyből hármat meg is nyert (Cincinnatti, Szentpétervár, Shanghai Masters). A Rafael Nadal ellen elvesztett US Open döntő óta nem kapott ki, és az utóbbi fél évben nyolcszor tudott Top 10-es játékos ellen diadalmaskodni. Két alkalommal a világelső Noval Djokovicot győzte le. Imponáló eredménysor.

Shanghai-i győzelmét követő így magyarázta stabilan erős, jó játékának okait: “Minden összeállt, mintha a nyári észak-amerikai turné során minden a helyére került volna. Azt hiszem, mostanra érett be a kemény munka, amit hosszú ideje végzek. Egyre jobban értem és érzem a játékomat. Könnyedén eldöntöm, melyik helyzetben melyik ütésfajtát válasszam, és a szervám is megerősödött. Ezért tudok olyan mérkőzéseket is megnyerni, amelyeket korábban elvesztettem volna.”

Medvedev jelenleg negyedik a világranglistán, és ha meg tudja őrizni formáját, 2003 óta ő lehet az első világelső a Nagy Négyes tagjain kívül.  Djokovicon, Nadalon, Federeren és Andy Murray-n kívül az utolsó listavezető Andy Roddick volt.

“Mindig azt mondom, hogy számomra az az elsődleges, hogy minden mérkőzésemen nyerjek. Ha ez sikerül, akkor meg is van a recept a világelsőséghez” – tette hozzá Medvedev.

A jövőről kevésbé szeret beszélni, a ma sikereit akarja élvezni: “Igen, ezen a héten Shanghaiban nem találtam legyőzőre, de ez nem garantál semmit a jövőre nézve. Ezen a héten is akadtak olyan játékok, amelyeket ha elvesztettem volna, máshogy is alakulhatott volna a torna.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.firstpost.com