Federer tovább nyomná a gázpedált

2019. október 17.
by kert

Annak ellenére, hogy a héten bejelentette a 2020-as tokiói olimpián való indulását, nem csitulnak a találgatások a Maestro visszavonulásával kapcsolatban

Bár a második legidősebb játékos a Top 100-ban, 2015 óta az idei évben játszotta a legtöbb mérkőzést Roger Federer, aki semmi jelét nem mutatja fáradtságnak.

A kínai televíziónak Shanghaiban adott nyilatkozatában újra világossá tette, elsősorban a családja szempontjait tartja szem előtt, amikor arról dönt majd, hogy nem játszik tovább.

“Az a jó hír, hogy még nem tudom, meddig tart a pályafutásom. Úgy érzem, bőven van tartalékom. Körülbelül egy évre előre tervezek, de bármikor beüthet egy sérülés, vagy egyéb nem várt esemény.”

Humorosan azt is hozzátette: “Az erőnléti edzőm [Pierre Paganini] mindig azt kéri tőlem, szóljak, ha már csak egy évig akarok játszani. Akkor nem kell több erősítő edzést végeznem, csak járjuk a tornákat és élvezzük az életet. De én már tervezek egy erőnléti felkészülést decemberre és jövő tavaszra is…”.

Federer úgy látja, amíg kellően motivált és élvezi mind az edzéseket, mind pedig a tornákat, és az azokkal járó utazást, addig minden a legnagyobb rendben van.

“Amikor az ember egészséges, mint én most, akkor igazán jó móka mérkőzéseket játszani. Mindent megteszek, hogy jó formában maradjak, eleget aludjak, minőségi időt tölthessek a családommal és a barátaimmal, és ne fásuljak bele a szürke hétköznapokba.”

Federert rajongói legközelebb otthonában, a bázeli St. Jakobshalléban láthatják, az október 21-én kezdődő Swiss Indoors ATP 500-as tornán.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág