Andy Murray lett Antwerpen bajnoka!

2019. október 21.
by andF

Csípőműtétjét követően az is kérdéses volt, teniszezhet-e még valaha Andy Murray? Nyáron Queens-ben Feliciano Lopez oldalán megnyerte a párosok versenyét, most pedig az egyéni tornagyőzelem is összejött a skótnak.

Andy Murray remek teljesítményt produkált az Antwerpenben zajló ATP 250-es versenyen, ám úgy tűnt, a nagy menetelése a döntőbe jutással véget ért. Ellenfele, Stan Wawrinka rendkívül agresszívan játszott az alapvonalról, amire sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz válasza Murray-nek. A korábbi világelső a negyeddöntőben és az elődöntőben is három játszmában nyert, vasárnap már a negyedik mérkőzését játszotta szünnap nélkül, ilyen fokú terhelés nagyon régen érte őt.

Murray azonban megmutatta, hogy nem hiába vezette annak idején a világranglistát, és óriási küzdelemben, korábbi legjobbját idézve meg tudta fordítani a döntőt. Két óra és 28 percnyi játék után 3-6, 6-4, 6-4 arányban múlta felül Wawrinkát, és a 2017-es Dubaiban aratott sikere után ismét egyéni tornagyőztesnek mondhatja magát.

“Rengeteget jelent ez nekem. Ez elmúlt néhány év nagyon nehéz volt. Én és Stan is sérülésekkel küzdöttünk, rendkívüli dolognak tartom, hogy most egy ilyen remek döntőt vívhattunk egymás ellen. Nem hittem, hogy eljuthatok idáig, nagyon boldog vagyok.” – mondta Murray a mérkőzés után.

Andy Murray-hez hasonlóan Stan Wawrinkának is kés alá kellett feküdnie, 2017-ben kétszer is megműtötték a bal térdét. Az antwerpeni tornán mindketten megmutatták, hogy jó úton haladnak, és sosem szabad feladni a küzdelmet. A tornagyőzelem Murray-é lett, de a svájci sem lehet elégedetlen a döntőbe jutással.

“Stan egy nagyszerű játékos, aki sok nagy tornát nyert, és mindig remekül teljesít a nehéz mérkőzésein. Jól ismerjük egymás játékát, sok szoros meccset játszottunk korábban. A mai döntőtől is hasonlót vártam, és nem is kellett csalódnom.” – értékelte ellenfele teljesítményét Murray.

Andy Murray a világranglista 234. helyéről kezdte a versenyt, csak Pablo Andujar tudott ennél alacsonyabb világranglistás helyezéssel tornát nyerni – tavaly Marrakech-ben a 355. helyen állva hódította el a trófeát. Győzelmének köszönhetően a skót feljött a ranglista 127. helyére.

Forrás

Kép forrása: straitstimes.com