Toni Nadal meglepő interjúja

2019. október 26.
by kert

Rafael Nadal nagybátyja és korábbi edzője, Toni érdekes dolgokat mondott egy beszélgetésben.

Toni Nadalt arról kérdezték, mi motiválja unokaöccsét karrierje utolsó éveiben. Furcsa módon Toni éppen azokat a motívumokat emelte ki, amelyeket Rafa sajtótájékoztatóin többnyire cáfol: hogy szeretné utolérni Roger Federert a megnyert Grand Slam tornák számában (Federernek jelenleg 20, Nadalnak pedig 19 trófeája van), és szeretné a 2019-es évet világelsőként befejezni.

“Nincs olyan nap, hogy Rafael ne gondolna a Federerrel való rivalizálásra, szerintem az elsődleges célja pillanatnyilag ez.” – mondta “Uncle” Toni. “Az év végi világelsőség szintén nagyon fontos számára, hiszen a szezon végét sokszor ki kellett hagynia sérülés miatt, így ez ritkán jött neki össze. Idén jó esélye van, hogy átvegye Novak Djokovictól az első helyet.”

Toni Nadal kijelentései azért meglepőek, mert Rafa általában azt hangsúlyozza, hogy minél tovább szeretne játszani, ezért az olyan részcélokkal, mint a világelsőség, már egyáltalán nem foglalkozik. A legtöbb Grand Slam győzelmet sem tekinti prioritásnak, inkább a hosszú, egészséges pályafutásra helyezi a hangsúlyt.

Az interjúban Toni Nadal az új lebonyolítású Davis Kupáról is beszélt, ahol a hétfői bejelentés szerint Rafa vezeti majd a spanyol csapatot november 18-24. között. Nagybátyja szerint a világranglista második spanyolt rendkívül motiválja, hogy hazája válogatottjában játszhat, ráadásul Madridban, a Caja Magicában, hazai közönség előtt.

“Rafael korábban gyakran kihagyta a Davis Kupát a régi típusú lebonyolítás miatt, és mert óvatosnak kellett lennie. De az, hogy hogy hazáját képviselheti, sokat jelent neki, hiszen a tenisz általában egyéni sport, ritkán van lehetőség csapatban játszani. Nagyon jónak látom az újításokat, amiket Gerard [Piquet, az FC Barcelona játékosa, az új Davis Kupa motorja] bevezet, ezek a tenisz és a Davis Kupa fejlődését is szolgálják.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.betting.ca