Elfér-e még egy 103. kupa Federer vitrinjében?

2019. október 27.
by Dini

Ez a nap egy piros betűs eseményt tartogat a tenisz szerelmeseinek, hiszen Federer (ATP 3.) hazai közönség előtt először találkozik De Minaurral (ATP 28.) a Baseli ATP döntőjében.

A svájci közönség három lehengerlő mérkőzés után várja az első kiemelt megérdemelt diadalát az utolsó felvonásban. De vajon tartogat-e meglepetéseket az összecsapás?

A 20 éves ausztrálnak közel 7 óra játékidő kellett a döntőbe jutáshoz, míg Federernek (honfitársa, Wawrinka sérülése miatt is) csupán valamivel több mint 3 óra is elégnek bizonyult. Érdemes lesz figyelni a kevés hibával játszó ausztrál magabiztos adogatójátékát. A Federert támogató hazai közönség ellenére kibillentheti-e az egész héten kevés hibával játszó Next-Gen reménység?

Az elődöntőben három rövidítésben felülkerekedő De Minaurnak igazából nincs vesztenivalója, és mindenképp kockáztatnia kell, hogy dominálhasson fogadóként a 38 éves legenda ellen. De Minaur az eldöntő utolsó szettjében hat adogatásából ötöt semmire hozott az ász király Opelka ellen, ami kimagasló teljesítményt tükröz. 

Valószínűleg egy izgalmas, letisztult és szoros párharcot láthatunk majd a St. Jakobshalle-i arénában háromkor kezdődő mérkőzésen. Érdekesség, hogy Federer már döntőt játszott Baselben mikor De Minaur még csupán egy éves volt. 

A vasárnapi ebéd után mindenkinek a képernyők előtt a helye, hiszen ki tudja hány Federer döntőnek lehetünk még szemtanúi!

Kép forrása: twitter.com/wearetennis