Roger Federer tízszeres bajnok szülővárosában!

Halle után Bázelben is – idén már a második helyszínen vált tízszeres bajnokká a Grand Slam-rekorder.

Egy és ugyanazon tornát tízszer megnyerni bődületes teljesítmény. Pláne kettőt is! Ekkora magasságokba Rafael Nadal jutott el először, de nem sok kellett ahhoz, hogy nagy vetélytársa, Roger Federer (1.) utolérje ebben. A 38 éves svájci legenda nyáron a németországi Halléban, füvön teljesítette a “La Décimát”, félévvel később pedig szülővárosában, Bázelben is elérte ezt a hatalmas mérföldkövet.

Kép forrása: twitter.com/EstudioEstadio

És igazából a Swiss Indoors mezőnyében senkinek sem volt esélye arra, hogy megakadályozza ebben! A legjobb 8 között honfitársától, Stan Wawrinkától lehetett volna bravúrra számítani, de elmaradt a házi rangadó a háromszoros Grand Slam-bajnok hátsérülése miatt. Egy napot pihenve aztán Federer magabiztos teljesítménnyel jutott túl a másik trónkövetelőn, Stefanos Tsitsipason (3.)

Vasárnap délután aztán kiderült, hogy az volt a legnehezebb mérkőzése a héten. A döntőben a göröghöz hasonlóan fiatal Alex De Minaur várt rá, akivel még soha nem találkozott. Ez a tényező akár az ausztrál tehetség előnyére is válhatott volna, de Federer amint megszokta a játékát elkezdte azt a munkát, amivel 68 perc alatt lerendezte a találkozót. De Minaur lót-futott, küzdött, ahogyan szokott, ez azonban arra volt elég, hogy négy játékot nyerjen meg az egész mérkőzésen (6/2 6/2).

Federer a tízes álomhatár mellett a 103. tornagyőzelmet érte el és már csak hat sikerre van Jimmy Connors abszolút rekordjától.

A borítókép forrása: anews.com.tr