Kissé nehézkes győzelemmel kezdett Djokovic Párizsban

A világelső is bemutatkozott az év utolsó Mastersén, de a hazai közönség előtt játszó Corentin Moutet megrángatta az oroszlán bajszát.

Nincsenek meglepetés híján a közel 5.8 millió euró összdíjazású Rolex Paris Masters szervezői, miután kedden az oroszok két fiatal titánja, a címvédő Karen Khachanov és a parádék második félévet produkáló Daniil Medvedev is kiesett az első mérkőzésén. Szerdán egy pillanatig azonban azt hihette az ember, hogy egy még nagyobb bravúr van kialakulóban.

A harmadik játéknap kora estéjén a korábbi négyszeres bajnok, Novak Djokovic (1.) is bemutatkozott a Bercy-csarnokban. A világelsőnek nagyon kapkodnia kell magát, hogy az esztendő végén is ott lehessen a világranglista tetején, de Rafael Nadal idei évi eredményei és a szerb formája azonban igencsak instabillá teszi e célkitűzés realitását.

Corentin Moutet ugyanis nagyon közel volt ahhoz, hogy elvegyen egy szettet a nála 96 hellyel előrébb rangsorolt teniszezőtől. A balkezes francia nem kis meglepetésre a mérkőzés elején kiharcolt egy break-előnyt, amelyet nem sok híján végig is vitt az első szettben. Mi több, két játszmalabdája is volt a 20 éves teniszezőnek, mikor a 16-szoros Grand Slam-bajnok adogatott a játszmában maradásért. Ezt követően azonban nemcsak a nyitószett, hanem a komplett mérkőzés is megfordult.

Djokovic előbb visszavette a breaket, majd rövidítésben szerezte meg a vezetést. Ezután már nem volt sok problémája a szerbnek, hiszen a második játszmában kétszer is el tudta venni ellenfele szerváját. A hazai közönség hajszolta Moutet-nak ezután már csak részsikerek jutottak, egy nyerő átemelés lábközötti ütésből és egy vissza-break. A szerb a vártnál több időt, 1 óra 47 percet töltött a pályán, de megszerezte a győzelmet (7/6(2) 6/4) és várhatja a legjobb 16 között a Kyle Edmund – Diego Schwartzman (14.) találkozó nyertesét.

Moutet káprázatos nyerője:

A nap végén Rafael Nadal (2.) is bemutatkozik a tornán. Ő is egy balkezes francia, mégpedig Adrian Mannarino ellen.

Egyre többen mondhatnak le Londonról

Az év végi világelsőség mellett az ATP Finals mezőnye sem biztos még ezen a héten, azonban kettő és fél-három nap után tisztul a kép a Londonban rendezendő nyolcas döntő mezőnyét illetően. Bár Alexander Zverev (6.) és Matteo Berrettini (10.) érezheti magát a legközelebb az utolsó két helyhez, de a torna kezdetén jó néhányan reménykedhettek még. Közülük azonban sokak már csak múlt időben beszélhetnek erről:

Roberto Bautista Agut (9.) a bázeli döntős Alex De Minaurtól, David Goffin (12.) Grigor Dimitrovtól, Fabio Fognini (11.) pedig Denis Shapovalovtól kapott ki első mérkőzésén, így nekik le kell mondaniuk az utolsó “jegyekről”.

Gael Monfils (13.) tornagyőzelem esetén kijuthat, míg Stan Wawrinkának (16.) és Diego Schwartman-nak amellett, hogy legalább a döntőig kéne eljutnia, még a vetélytársak szereplése is nagyban befolyásolja az esélyeiket.

A kép forrása: twitter.com/RolexPMasters