ATP Finals: Kisorsolták a csoportokat

2019. november 5.
by cort

Novak Djokovic és Roger Federer egy csoportba került, de túlzás lenne azt mondani, hogy a világelső Rafael Nadal a sorsolás győztese.

Az idei ATP Finals sorsolását megelőzően két kérdés foglalkoztatta a teniszrajongókat. Rafael Nadal a párizsi visszalépését követően Londonban pályára lép-e, valamint hogy Nadal, vagy Djokovic kapja meg Fortunától Roger Federert. Nos, Nadal sérülése a hétfői orvosi vizsgálatok alapján nem tűnik komolynak, így elindulhat Londonban, Roger Federer pedig Novak Djokovic-csal került egy csoportba. De nézzük kik alkotják a két négyes csoportot.

A spanyol világelső noha elkerülte Roger Federert, de a svájci helyett megkapta Daniil Medvedevet, Stefanos Tsitsipas-t és Alexander Zverevet. A 19-szeres Grand Slam bajnok mérlege egészen kiváló a három fiatal ellen, egyedül a görög tudta eddig legyőzni, de a negyedik helyen kiemelt Medvedev a US Openen majdnem meglepte Nadalt, a címvédő németet pedig kár lenne leírni, tavaly épp itt, Londonban verte Federert és Djokovic-ot is. Természetesen nem lehet szó nélkül elmenni Nadal sérülése mellett sem, aki szerdán áll ismét edzésbe, majd pedig csütörtöktől már a helyszínen készül, de továbbra is nagy kérdés, hogy végig tudja-e játszani a tornát. Reméljük igen, mivel a spanyol nem csak első világbajnoki győzelmére, de az év végi világelsőségre is hajt, amihez alighanem szüksége lesz még a londoni pontokra.

Az év végi trón megszerzéséért pedig azzal a Novak Djokovic-csal van versenyfutásban, aki Roger Federer mellett megkapta Dominic Thiemet, valamint az utolsóként megérkező Matteo Berrettinit. Az előző (egyébként Andre Agassiról elnevezett) csoporttal ellentétben ezt a négyest kevésbé lehet annyira kiegyenlítettnek mondani. Az olasz, bár rendkívül szimpatikusan és bátran teniszezik, és okozhat meglepetést, de a korábbi évekkel ellentétben Federer pihenten érkezett az angol fővárosba, Djokovic pedig a világelsőség miatt rendkívül motivált. Dominic Thiem talán az egész mezőny és a torna legnagyobb kérdése. Az osztrák az utóbbi időben kezd lejönni a salakról, és egyre jobb eredményeket ér el kemény pályán is, és nem tapasztalható az a fajta év végi kipukkadás, ami eddig annyira jellemző volt rá.

A torna vasárnap délután két órakor Novak Djokovic és Matteo Berrettini mérkőzéssel veszi kezdetét, este nyolckor pedig a Björn Borg csoport másik két tagja, Dominic Thiem és Roger Federer találkozik. Hétfőn elkezdik “Agassiék” is, délután Medvedev – Tsitsipas, este pedig a világelső Nadal és a címvédő Zverev mérkőzik egymással.

Kép forrása: twitter.com/atptour