Rafael Nadal pályára léphet Londonban

2019. november 5.
by andF

Rafael Nadal sérülése nem annyira komoly, mint az elsőre tűnhetett, így ott lehet a november tizedikén kezdődő ATP Finals-en.

A spanyol teniszező a múlt heti párizsi 1000-es tornán sérülés miatt nem állt ki a Shapovalov elleni elődöntőre, de a hétfői orvosi vizsgálat alapján nincs ok az aggodalomra. Nadal a 2010-es és a 2013-as elveszített döntői után próbál majd maradandót alkotni idén az O2 arénában.

Tervei szerint szerdán kezdi majd az edzést, csütörtökön vagy pénteken pedig már a pályán is gyakorolni fog. Párizsi visszalépése miatt talán nem ő lesz a verseny legnagyobb esélyese, de  semmiképp sem szerette volna kihagyni az idény utolsó ATP eseményét – pályafutása során korábban különböző sérülések miatt már hat alkalommal is le kellett mondania a részvételt.

Londonban a tornagyőzelem mellett az év végi világelsőség lesz a tét. A párizsi elődöntő elegendő volt ahhoz, hogy Nadal  átvegye a vezetést a világranglistán, de Novak Djokovicnak minden esélye megvan arra, hogy visszavegye a címet riválisától.

Abban az esetben, ha Nadal mégis kénytelen lesz visszalépni, a helyét honfitársa, Roberto Bautista-Agut veszi majd át. Mindkét spanyol teniszező részvételére számítani lehet a november 18. és 24. között Madridban zajló Davis Kupán, így zsúfolt időszak elé néznek.

Forrás

Kép forrása: rafaelnadalfans.com