Djokovic nem tartja elég kiegyensúlyozottnak a NextGen játékosokat

A szerb játékos a Paris Masters döntője után mondta el véleményét a fiatal generációról

A múlt vasárnapi döntőben Novak Djokovic rendkívül könnyedén, 6-3, 6-4 arányban győzte le a 20 éves kanadai Denis Shapovalovot. A mérkőzés után arról kérdezték, mit gondol, miért nem nyert még Grand Slamet a NextGen játékosok egyike sem.

Djokovic úgy vélekedik, hogy a fiatal generáció áttörése már megkérdőjelezhetetlen, hiszen Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Karen Khachanov, Dominic Thiem vagy éppen Stefanos Tsitsipas mind Top 20-as játékosokká értek az elmúlt években. Többen közülük 1000-es tornát is tudtak nyerni, de az a konzisztencia, ami a Nagy Hármas, Federer, Nadal és Djokovic teljesítményét jellemzi, egyelőre belőlük hiányzik.

“Úgy gondolom, a játékuk színvonala bőven megvan a győzelmekhez” – mondta Djokovic. “Az még a jövő zenéje, ki fog a legkiegyensúlyozottabban teljesíteni hosszú távon. Ha van egy jó napod, egy jó heted, megnyerhetsz egy tornát. De hogy ezt minden héten megismételd, hosszú éveken át, az csak kevés játékosnak sikerül. Sok mindennek kell egyben lennie: játéktudásnak, személyiségnek, elkötelezettségnek. Az egy teljesen más szint.”

A héten Milánóban zajló NextGen ATP Finals fényében különösen érdekesek Djokovic szavai – talán kapunk néhány választ arra a kérdésre, kik lehetnek a jövő kiegyensúlyozott játékosai.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág