Federer vereséggel kezdett, Tsitsipas végre megoldotta a Medvedev-rejtvényt

A londoni évzáró világbajnokságon Dominic Thiem és Stefanos Tsitsipas csatlakozott Novak Djokovichoz a győztesek klubjában.

Dominic Thiem nagy meglepetésre 7-5, 7-5 arányban legyőzte Roger Federert tegnap este a Nitto ATP Finals első napjának esti mérkőzésén. Az osztrák zsinórban negyedjére vesz részt az évzáró bajnokságon, de csak most kezdett először győzelemmel. A meglepetés azonban nem is olyan nagy, ha figyelembe vesszük, hogy az idei két találkozójukból mindkettőt Thiem nyerte, a tegnapi győzelmével pedig 5-2-re húzott el az egymás elleni mérlegüket tekintve. Federer nem volt játéka csúcsán, érdekes statisztika, hogy Thiem több tenyeres nyerőt ütött a svájcinál (13-11), illetve az 5-nél kevesebb ütésszámú pontokat is ő nyerte meg többször. A hatszoros bajnok Federernek így nagyon nagy valószínűséggel mind a két maradék meccsét meg kell nyernie, ha tovább akar jutni az elődöntőbe.

A hétfői nap Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev csatájával folytatódott, amit végül rendkívül meggyőző játékkal a görög nyert meg 7-6(5), 6-4 arányban. A párosítás nem csak azért pikáns, mert két teljesen ellentétes személyiségről van szó, hanem mert mind ez idáig meglehetősen egyhangú is volt az orosz javára (5-0). A görög azonban magabiztos, jól variált és agresszív játékkal felül tudott végül kerekedni az 59 idei győzelmével még mindig tour-vezető Medvedeven, aki egyszer sem tudta brékelni a tavalyi Next Gen bajnokot.

A mai nap 9 órától Rafael Nadal és a címvédő Alexander Zverev mérkőzésével folytatódik.

(Fotó: nbcsport.com)