Dominic Thiem a címvédőt búcsúztatva döntős Londonban

2019. november 16.
by revan07

Az osztrák Dominic Thiem 7-5, 6-3 arányban legyőzte a címvédő Alexander Zverevet, ezzel bejutott élete első világbajnoki döntőjébe, ahol a görög Stefanos Tsitsipas vár rá. 

A vártnál talán alacsonyabb színvonalú mérkőzésen diadalmaskodott az osztrák.

Az első játszmában Thiem mindösszesen 50%-ban hozta be az első szerváit, ennek megfelelően rögtön a harmadik játékban bréklehetősége volt Zverevnek. Az osztrák ezt hárítani tudta, majd a következő adogatójátékát is bréklabdáról mentette meg. Zverev magabiztosan szervált, 84%-os first in mutatóval nem sok fogadóesélyt engedélyezett Thiemnek. Thiem tenyerese jól működött, a tenyeres kereszt csatákban le tudta nyomni a németet, azonban a fonákja nem volt azon a szinten mint Djokovic és Federer ellen. 5-4-es Thiem vezetésnél Zverev még játszmában tudott maradni, 6-5-nél azonban szettlabdánál kettős hibát ütve elbukta a szerváját. 7-5.

A második szettet elején mindketten magabiztosan adogatva hozták a szervájukat 3-2-es Thiem vezetésig. Ekkor azonban 40-40-nél Zverev ziccer lecsapást rontott, ezzel juttatta bréklabdához az osztrákot. Zverev ezt még hárítani tudta, azonban gémlabdánál ismét lecsapást rontott, majd egy fonák hibával újabb lehetőséget adott Thiemnek. A német érezhetően remegett, a második szervája épphogy átment a hálón, azonban osztrák a túlhúzott fonákjával meccsben tartotta Zverevet, aki ezt egy tenyeres rontással hálálta meg. A 3. lehetőségét már kihasználta Thiem, ezzel brékelőnybe került. A következő játékban a németnek két lehetősége is volt visszajönni a meccsbe, ezekkel azonban nem tudott élni. 5-3-nál Thiem simán adogatta ki a meccset, ezzel a Garros után ismét nagy torna fináléjára készülhet.

Dominic Thiem – Alexander Zverev 7-5; 6-3

Kiemelt kép forrása: atptour.com