Maradona megható üzenete Federernek

Az argentin labdarúgó ikon dél-amerikai körútja alkalmából köszöntötte a Maestrot egy videóban

Svájc csapata nem kvalifikálta magát a héten Madridban zajló Davis Kupa döntőre, így Roger Federer Alexander Zverevvel játszik bemutató mérkőzéseket különböző dél-amerikai helyszíneken.

Buenos Airesben 15 500 néző előtt léptek pályára a Parque Roca Arénában. A meccs után, mely Zverev győzelmével zárult, egy videót mutattak a szervezők Federernek, Diego Maradona, a korábbi világbajnok focista üzenetével:
“Te voltál, te vagy és mindig is te leszel a legjobb. Nincs hozzád hasonló. Azt akarom, hogy tudd, ha bármi problémád van az országomban, engem felhívhatsz, és elmondhatod, mire van szükséged.”

Federert korábban is elbűvölte az argentin szurkolók szenvedélye és lelkesedése, de Maradona szavaitól láthatóan könnyekig meghatódott. A 2010-es ATP World Tour Finals alkalmával már találkozott a két sztár, és Federer szintén méltatta az argentin válogatottat 1986-ban világbajnoki címig vezető focizsenit: “A világ egyik legjobb labdarúgója. Úgy nőttem fel, hogy csodáltam őt.”

Federer és Zverev Argentínából Kolumbiába repült, ahol pénteken Bogotában, a Movistar Arénában szerepelnek majd. Ebben a csarnokban már Rafael Nadal és Novak Djokovic is játszott bemutató mérkőzést 2011-ben, 14 000 szurkoló előtt.

Forrás

A kiemelt kép forrása: hln.be