Federer jövő évi versenynaptára

2019. november 29.
by kert

A 20-szoros Grand Slam győztes Maestro játszik majd salakon is, de a prioritás a nyári tokiói olimpia lesz

2020-ban már 39 éves lesz Roger Federer, de rajongói nagy örömére egyelőre esze ágában sincs szögre akasztani az ütőt. Egy, a Forbes magazin által idézett sajtótájékoztatón megerősítette, hogy mind a négy jövő évi Grand Slam tornán részt szeretne venni, és újra láthatjuk a salakszezonban is, ahova három kihagyott idény után ebben az évben tért vissza. A Roland Garroson az elődöntőig jutott, ahol csak a 12-szeres rekordbajnok Rafael Nadal tudta megállítani.

“Játszom majd salakon, ahogy idén is, de nem leszek ott minden versenyen.” -mondta Federer. “Hagyok pihenőidőt magamnak Wimbledon, az olimpia és a US Open előtt. Nagyon várom az új szezont, mert ha ugyanúgy elkerülnek a sérülések, mint idén, és jól megy a játék, az igazi öröm.”

2019-ben a salakos tornák közül Madridban és Rómában játszott, de az még nem dőlt el véglegesen, hogy alakul a jövő évi program. “Ez a naptár nehéznek tűnhet, de azt gondolom, nagyon kiegyensúlyozott, és bízom benne, hogy működni fog.” – vélekedett a svájci.

Federer jelenleg a második legidősebb versenyző a Top 100-ban, és két év múlva betölti a negyvenet, így joggal foglalkoztatja a közvéleményt a kérdés, meddig folytatja pályafutását. Egy olyan pályafutást, melynek során a legtöbb Grand Slam győzelmet szerezte, és a leghosszabb időt, 310 hetet töltött a világranglista élén. Szerencsére a svájci nyitottan áll a kérdéshez: “A 2020-as évet már megszerveztük, de 2021 még kérdéses. Általában nem tervezek egy évnél hosszabb időre, az egyszerűen túl hosszú. De ha a család egészséges és boldog, a feleségem egyetért velem, a testem bírja a tempót és jönnek az eredmények, akkor miért ne?”

Mostani formáját tekintve egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még a negyedik iksz után is lássuk a pályán Federert. Négy tornát nyert 2019-ben (Dubai, Miami, Halle, Basel), és tizenötödik alkalommal végzett év végén a Top 3-ban. Ráadásul Jimmy Connors rekordot jelentő 109 ATP győzelme is karnyújtásnyira van -Federer jelenleg 102 ATP tornagyőzelemmel rendelkezik-, így motiváció bőven akad negyven fölött is.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág