Kihirdették az év végi ATP díjak jelöltjeit

2019. november 30.
by cort

Mind a négy kategóriának megvannak az esélyesei. Ti kiknek adnátok a díjakat?

Az év visszatérője:

Andy Murray, Andrey Rublev, Jo-Wilfried Tsonga és Stan Wawrinka.

A kategóriába négy, komoly sérülés után idén visszatérő teniszező neve került. A díjat tavaly Novak Djokovic, két éve pedig Roger Federer kapta, és óriási meglepetés lenne, ha idén nem a brit Andy Murray-t szavaznák meg a játékostársak.

Legtöbbet fejlődött játékos: 

Daniil Medvedev, Felix Auger Aliassime, Matteo Berrettini és Stefanos Tsitsipas.

Szintén az ATP játékosok által megszavazott kategória, amiben tavaly a görög Stefanos Tsitsipas vitte el a díjat, és idén is ott van a listán.

Az év felfedezettje:

Felix Auger Aliassime, Casper Ruud, Miomir Kecmanovic, Jannik Sinner, Mikael Ymer, Corentin Moutet, Alejandro Davidovich Fokina és Alexei Popyrin.

Tavaly Alex De Minaur nyert, idén pedig talán a kanadai Felix Auger Aliassime-nek, és az olasz Jannik Sinnernek lehet a legtöbb esélye a csupa NextGen játékost felvonultató listáról.

Stefan Edberg Sportember díj:

Roger Federer, Rafael Nadal, Diego Schwartzman és Dominic Thiem.

A kategóriában egyértelműen Roger Federer az uralkodó, eddig tizenhárom alkalommal itélték neki a díjat, igaz tavaly a spanyol Rafael Nadal kapta a legtöbb szavazatot.

A felsorolt kategóriákon kívül az év játékosa, és a szurkolók kedvence díj kerül kiosztásra, ez utóbbit 2003 óta mindig a svájci Roger Federer nyeri.

Kép forrása: atptour.com