Federer magasabb polcra helyezi Rafa Nadalt, mint Novak Djokovicot

Roger Federer szerint Rafael Nadal előrébb áll minden idők legjobbjainak listáján, mint Novak Djokovic, és azt is elmondta, miért gondolja így.

“Bár Novak több időt töltött a világranglista élén, Rafának több Grand Slam győzelme van.” – mondta Federer. “Rafa elképesztően játszott tinédzser korában, talán a legjobb volt, akit valaha is láthattunk, Bjorn Borgot is beleértve. Ezek miatt úgy gondolom, hogy még mindig Nadal a jobb kettejük közül, de a véleményem a következő néhány év során még megváltozhat, nagyon sok minden történhet a jövőben.”

Federer arra is kitért, hogy 38 évesen mi az, ami mind a mai napig motiválja és arra készteti, hogy továbbra is a legmagasabb szinten küzdjön a trófeákért.

“Elengedhetetlen, hogy jó vetélytársaid legyenek és a fiatalok is megszorongassanak, például Sascha Zverev… Nagyon fontos ezeknek a játékosoknak a jelenléte, gyakorlatilag egyfajta katalizátorként működnek a számomra. Arra késztetnek, hogy keményen dolgozzak és fejlesszem magam, mert tudom, hogy ők is ezt teszik, akkor is, amikor pihennek vagy épp edzenek valahol. Tudom, hogy így van, ezért nekem is meg kell újulnom és meg kell próbálnom tartani velük a lépést.”

“Bizonyos szempontból örülök, hogy van átfedés a pályafutásaink között. Sokan mondják nekem, hogy több mindent nyerhettem volna, ha nincs Nadal vagy Djokovic. Elképzelhető, hogy így van, de ha ők nem lennének, biztos lenne valaki más. Úgy érzem, hogy jobb játékossá váltam miattuk.” -összegezte a mondandóját Federer, aki jelenleg épp a családjával nyaral.

Forrás

Kép forrása: bbc.co.uk