Nem bírta a svájci pénzverde webáruháza a Federer-rajongók rohamát

2019. december 4.
by kert

A Swissmint honlapja összeomlott tegnap a Federer-emlékérme iránti óriási érdeklődéstől

Hétfőn jelent meg a hír, hogy a 20-szoros Grand Slam győztes legenda, Roger Federer lesz az első élő személy, akinek az arcképével pénzérmét bocsátanak ki Svájcban. A januárban forgalomba kerülő 20 frankos érmén a Maestro egy rá oly jellemző fonák ütés közben látható majd. (Hogy Federer arcvonásait mennyire találta el a tervező, arról megoszlik az internetes kommentelők véleménye.)

Amint Federer kitette a webshop linkjét a közösségi oldalaira, azonnal óriási forgalmat generált. Voltak, akik be sem tudtak lépni az oldalra, mások elakadtak a vásárlás folyamatában.

Marius Haldimann, a pénzverde vezérigazgatója türelmet kér a Federer rajongóktól: “Természetesen számítottunk és készültünk a nagy érdeklődésre, de a rövid idő alatt beérkező 2,5 millió kattintás kifogott rajtunk. Rengeteg e-mailes rendelést is kapunk, de ilyen módon nem fogadhatunk el bankkártya adatokat, ezért arra kérjük a rajongókat, folyamatosan próbálják az online vásárlást. Megpróbáljuk a lehető leggyorsabban elhárítani a technikai problémákat.”

Az első körben 35 000 darab emlékérmét bocsátanak ki, ebből 15 000 darab került most be az online aukcióba. A nagy érdeklődésre való tekintettel májusban valószínűleg újabb 40 000-et dobnak majd piacra.

A Swissmint közleménye szerint “Roger Federer a pályán, és azon kívül is extraklasszis. Kimagasló sportteljesítménye, elkötelezettsége a jótékonysági ügyek iránt, barátságos természete, nyitottsága a rajongói felé voltak azok a tényezők, amelyek miatt a pénzverde az ő arcképével ellátott érme kibocsátása mellett döntött.”

Federer óriási megtiszteltetésnek tartja az eseményt. Januártól akár a saját arcképével ellátott pénzzel fizethet a róla elnevezett utcában, a Roger-Federer-Allen, Bielben.

Forrás

A kiemelt kép forrása: unilad.co.uk