Wozniacki jövő év elején visszavonul

2019. december 7.
by kert

A volt világelső dán teniszezőnő bejelentette, hogy a januári Australian Open lesz az utolsó versenye

Caroline Wozniacki 30 WTA tornagyőzelmet aratott, és 71 hetet töltött a világranglista élén, de az igazi nagy siker, a Grand Slam győzelem sokáig elkerülte. Végül a 2018-as Ausztrál Open döntő hozta meg az áttörést, ahol emlékezetes győzelmet aratott Simona Halep felett, és a két “ezüstlány” közül ő ünnepelhetett először Grand Slam győzelmet.

2018 októberében nem várt fordulatot vett pályafutása, amikor gyógyíthatatlan autoimmun betegséget, reumatoid artritiszt diagnosztizáltak nála. Egyes napokon még a reggeli felkelés is nehézséget okoz számára.

Élete egyéb területein is fontos változások történtek, hiszen júniusban férjhez ment a volt NBA játékos David Lee-hez, ezzel párhuzamosan pedig a Harvard Egyetemen üzleti tanulmányokba kezdett.

Mindezek együttesen játszottak szerepet döntése meghozatalában, melyről Instagram bejegyzésében értesítette rajongóit: “Mindent elértem a pályán, amiről csak álmodhattam. Az elmúlt hónapokban egyre inkább érzem, hogy sok pályán kívüli dolog jobban érdekel, mint a tenisz. Daviddel családot szeretnénk alapítani, és a reumatoid artritiszről szóló felvilágosító munkát is nagyon szívesen végzem. Teljes szívemből köszönetet mondok a rajongóimnak, a barátoknak, a szponzoroknak, és mindenekelőtt az édesapámnak és a férjemnek. A családom évtizedes támogatása nélkül nem lettem volna ilyen eredményes.”

A bejelentés nem okozott óriási meglepetést, de azt biztosan kevesen gondolták volna, hogy 15 éves pályafutását Wozniacki épp legnagyobb sikere színhelyén, Melbourne-ben zárja majd le.

Forrás

Kiemelt kép forrása: www.gulfnews.com