Andy Murray visszafogott várakozásokkal készül az Australian Openre

2019. december 9.
by kert

A skót elsődleges célja a fájdalommentes játék

Murray arról beszélt, hogy tisztában van vele, nem kiemelt játékosként már a verseny korai szakaszában komoly ellenfelek jöhetnek szembe.

“Az Ausztrál Open kezdetekor körülbelül 120. leszek a világranglistán, nem kapok kiemelést.” – mondta. “Így már az első héten találkozhatok Federerrel vagy Djokoviccsal. Egy ötszettes meccsen nem tartom esélyesnek magam velük szemben. Nem tudom, mi lenne az eredmény, de már annak is nagyon örülnék, ha a műtétem után csípőfájdalom nélkül végig tudnék játszani egy ötszettes meccset. Ez azt jelentené, hogy még versenyképes lehetek a Grand Slameken, ami nagy vágyam.”

Murray a sérüléséről szóló, nemrég bemutatott dokumentumfilm kapcsán elmondta: “Ez a film ráébresztett arra, hogy ha nem teniszezem, akkor is tudok teljes életet élni, ráadásul fájdalmak nélkül. Mivel nagyon fiatalon kezdtem a játékot, és nem igazán csináltam mást felnőtt életem során, az utóbbi években már komolyan aggasztott, mihez kezdek a pályafutásom után. Már vannak dolgok, amik érdekelnek a teniszen kívül is.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://sports.ndtv.com