Mouratoglou: “A legjobbját nyújtó Djokovic jobb, mint Federer vagy Nadal”

Patrick Mouratoglou a német Spiegel-nek adott interjújában elmondta, mit gondol a nagy hármasról, és Alexander Zverevről is kifejtette a véleményét.

Örök kérdés, hogy ki minden idők legjobb teniszjátékosra. Objektív választ nehéz találni, mert rengeteg oldalról meg lehet közelíteni a témát, és az egyes vélemények kialakulásában nagy szerepet kap a személyes szimpátia is. Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou a nagy hármas tagjai közül a tizenhatszoros Grand Slam bajnok Novak Djokovic mellett tette le a voksát, akiről azt gondolja, hogy meg fogja dönteni Roger Federer rekordját, amely jelenleg húsz nyert Grand Slam trófeából áll.

“Amikor a nagy hármas tagjai a legjobbjukat tudják nyújtani, akkor általában Novak szokott nyerni.” – mondta Mouratoglou. “Ha nem lett volna az a két év, melyben szinte eltűnt a tenisz világából, akkor valószínűleg már most az ő nevéhez fűződne a legtöbb Grand Slam győzelem. El tudom képzelni, hogy egy nap ő lesz majd minden idők legeredményesebb teniszezője.”

A szerb teniszező 77 ATP tornagyőzelmet aratott pályafutása során és 139 millió dollárt teniszezett össze. A nagy hármasból ő az egyetlen, aki pozitív mérleggel rendelkezik a másik két játékossal szemben.

Mouratoglou amellett, hogy Djokovicot tartja a legjobbnak, Federer dícséretét sem mulasztotta el:

“Roger egy zseni, a tökéletességig finomította a játékát. Sosem láttam még senkit, aki így játszott volna és valószínűleg már nem is fogok az életem során. Rögzítheted a játékát, majd visszanézheted lassítva: nem fogsz semmi kivetnivalót találni.”

A német magazin természetesen Alexander Zverevről is kérdezte Mouratoglou-t, aki egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

“A tehetségének köszönhetően nagyon hamar magasra jutott a világranglistán, de ez idő alatt egyáltalán nem fejlesztette magát, ami elengedhetetlen, ha valaki Grand Slamet akar nyerni. Nagyon jó alapokkal rendelkezik, remekül mozog a pályán, hideg fejjel teniszezik. Ez azonban önmagában nem elég, más területeken is fejleszteni kell magad, különben nagy bajba kerülsz.” – mondta a francia.

“Andy Murray-t juttatja eszembe, aki hosszú időn át fantasztikus játékos volt, de nem Grand Slam bajnok, majd változtatott néhány dolgon, és végül sikerült nyernie. Szerintem Sascha is képes lehet erre, de ehhez sokat kell fejlődnie.” – tette hozzá.

Forrás

Kép forrása: tennisworldusa.org