Federer felkészült rá, hogy megelőzik a Grand Slam győzelmek terén

A svájci Maestro Rafael Nadalt és Novak Djokovicot is “hihetetlen” versenyzőnek tartja, és valószínűsíti, hogy előbb-utóbb túlszárnyalják őt

Roger Federer 20 Grand Slam trófeával áll jelenleg az örökranglista élén, de két éve, a 2018-as Australian Open győzelme óta nem gyarapította major címeinek számát.

A nagy hármas másik két tagja, Djokovic és Nadal viszont az utóbbi nyolc Grand Slamből hetet megnyert, így a spanyol világelső 19, a szerb pedig 16 győzelemnél jár. Előbbi hat, utóbbi hét évvel fiatalabb is Federernél. Nadal salakpályás dominanciáját ismerve legkésőbb júniusban, a Roland Garroson utolérheti Federert, amennyiben elkerülik a sérülések.

A Tennis.com-nak adott interjújában Federer ennek ellenére nyugodtan tekintett a jövőbe: “Nem állíthatom meg őket. Azokat a dolgokat próbálom kontrollálni, amikre befolyásom van.”

Ennek fényében Federer elsődleges céljaként egészsége megőrzését említette, mert, ahogy mondta, “így tudok tovább küzdeni a céljaimért.” Amelyek minden bizonnyal kapcsolatosak a 2020-as tokiói olimpiával… és a svájci vitrinjéből még hiányzó egyéni olimpiai bajnok címmel.

Federer a 2009-es wimbledoni tornán vette át Pete Sampras-től a legtöbb Grand Slam győzelem megtisztelő címet, amikor Andy Roddick ellen tizenötödik trófeáját emelhette magasba. Azt mondja, ez volt az igazán különleges pillanat: “Nagyobb boldogság volt megdönteni a rekordot, mint birtokolni azt. Akár Nadal, akár Djokovic dönti meg az enyémet, ugyanígy fog érezni.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://siphotos.tumblr.com/