Djokovic a legjobbak közé várja Tsitsipast és Thiemet

A nagyok fokozottan érzik a trónkövetelők nyomását

Az elmúlt 15 év a férfi teniszben egyértelműen Roger Federerről, Rafa Nadalról és Novak Djokovicról szólt, és életkoruk ellenére 2019-ben is ők nyerték a legtöbb tornát: a kilenc Masters 1000-es versenyen öt alkalommal diadalmaskodtak, a Grand Slameket pedig Djokovic és Nadal testvériesen felosztotta egymás között.

A fiatal generáció azonban egyre jobb eredményeket ért el idén. Djokovic közülük is a 21 éves görög Stefanos Tsitsipast és az osztrák Dominic Thiemet emelte ki, akik 2020-ban akár Grand Slam győzelemre is képesek lehetnek.

Tsitsipas novemberben éppen Thiem ellen nyerte meg Londonban az ATP Finalst, és a három nagy mindegyikét sikerült legyőznie ebben az évben. Thiem behúzta élete első 1000-es tornagyőzelmét Indian Wells-ben, a Roland Garroson pedig 2018 után újra döntőt játszott Rafael Nadallal, ez alkalommal szettet is nyert a salakkirály ellen.

“Mi, öregek próbáljuk minél inkább kitolni az időpontot, amikor a fiatalok elkezdenek Grand Slameket nyerni, de ez előbb-utóbb bekövetkezik, egyre közelebb kerülnek.” – mondta Djokovic. “Ezek a játékosok már most is a Top 10-ben vannak, és a világ legjobbjai akarnak lenni. A mi dolgunk, hogy ez minél később történjen meg.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.news18.com/